onsdag 10. november 2010

Bråstopp!Ja, det var akkurat det det ble hos meg :-( Det kom travle dager, og travle ettermiddager, regn og dårlig fotolys, og da ble det bråstopp i blogginga. Men: nå "tar jeg meg på tak" og håper at inspirasjonen har kommet for å bli.

Vi nærmer oss advent, og snart forsvinner sola under horisonten. Snøen er kommet, i løpet av 10 dager gikk vi fra + 9 grader, via en forrykende høststorm, snefall og til i dag da gradstokken viste minus 14 grader. Elgene er kommet på innmarka, de trekker til folk når det blir kaldt og sne. Ikke alle av gårdens folk er like begeistret for disse svære dyrene, iallefall ikke når de går rundt flaggstanga og beiter ned det treet som står nesten på trappa.

Men: vi vet hvor vi bor - mørketid og frost hører til livet nord for polarsirkelen. Og det er nå fremdeles slik at frosten kan gi oss de vakreste motiver. Som når kulden tegner hvite kanter på tangen i fjæra...

5 kommentarer:

 1. Velkommen tilbake! Jeg har savnet dine skriblerier.
  Har dere virkelig hatt minus 14? Det kaldeste jeg har sett her de siste dagene er fem minus.
  Det må være en opplevelse å ha elg i hagen! Litt naturlig tynning av store trær er ikke å forakte, eller hva? Har du fått elgene på "film" slik at vi andre kan få se? Jeg glemmer aldri den gang vi hadde fem store dyr rett ute i gata her!
  Takk for kommentarer hos meg! Den kjolen min er mye mindre "glorete" enn den gamle. Og det er langt fra meg til Christine Koht (når det gjelder bekledning) *hehe*
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Jeg kjørte nesten på fru elg med barn her om dagen. Det var en mørk morgen (for snøen kom) og jeg hadde tatt feil linser på meg...

  Du er en racer med kameraet! Flott blogg! Skal titte oftere innom. :)

  SvarSlett
 3. Å gå i fjæra er ikke det dummeste man gjør! Man kan finne fine motiver det, og man tenker godt med sjøen skvalpende rundt!

  SvarSlett
 4. Enig med deg...Har ønsket de siste dagene at jeg i denne kulden og snøen i november kunne hatt anledning til å gå på tur med kamera på lur.
  Med dette flotte novemberlyset,sola,og gnistrende diamanter overalt..
  Jeg ser på dine vakre"diamanter",og savner hjemplassen min:-))

  Ha en fortsatt fin uke..

  Wenche

  SvarSlett
 5. Takk for koselige tilbakemeldinger.
  BirtH: minus 14 var nok i "ett frosthåll" litt unna her, her var minus 9. Elgene ble ikke levert med fotolys, så dessverre ingen film. De kommer sikkert innom og hilser på flere ganger.
  Kirsten: først: gratulerer med flott, faglig prestasjon, det må være deilig å ha den delen unnagjort :-) Elg på veien er jeg faktisk redd. Det kan bli stygt, både for mennesker og dyr. Men de er jo så raske at det er fort gjort å komme inn i situasjoner som gir heftig hjertebank.
  Stubbetufsa: enig! Rusling i fjæra (samt bærplukking) setter fart på tankene mine.
  62 modell:Det er rart hva som setter tanker i sving. Musikk, bilder, lukt, smak og mere til kan fremkalle minner. Jeg tenker som så at savner jeg noe, så er det fordi jeg har gode minner. Og gode minner er bra å ha.

  SvarSlett