mandag 11. oktober 2010

Mye eller lite snø?Noen plasser heter det seg at dersom det er mye rognbær, så vil det bli mye snø. Rogna sørger for vinterprovianten for småfuglene som "ikke har vett" til å forlate dette kalde nord.
Andre plasser heter det at dersom det er mye rognebær, så vil det bli lite snø, for rogna skal ikke bære to bører samme sesong.
Ikke vet jeg, men de siste årene med mye rognebær her har det vært snøfattige vintere. For meg, som ikke er noen tilhenger av verken bortover- eller nedoverski, så håper jeg at siste ordtak gjelder.
Uansett, vinteren nærmer seg med stormskitt. I løpet av en uke har vi hatt "sommer" (+ 15 grader), etterfulgt av plaskregn og løvfall; i går kom piggdekkene på bilen og i ettermiddag snødde det på tvers! Kjedelig kan det IKKE kalles!

3 kommentarer:

 1. Her har vi også hatt vintre med lite snø, og da
  hadde det vært både mye og lite rognebær.
  Nå skal vi se, i år har det vært massevis av rognebær, hver eneste rogn, den være seg liten eller stor, har hatt mengder av sorten!
  Og nå da alle bladene er falt av, lyser den røde bæra opp her og der!

  SvarSlett
 2. Ikke vet jeg hva som er riktig spådom, men mye bær er det i år. Og svinkaldt! Alt for tidlig! Men vi må ikke glemme at det svinger, så vi blir nok opptint igjen :)

  SvarSlett
 3. Heisann!

  Gamle varselmetoder holder visstnok ikke nå lenger, for det stemmer ikke alltid?
  Håper ikke det blir så kaldt som sist vinter ;:OD)

  SvarSlett