søndag 30. desember 2018

Høstens største strikkeprosjekt er fullført.Sønnen i huset fyller 23 år i dag, datteren min blir 25 år i februar. Og da kunne jeg avsløre høstens prosjekt (-er), Finnmarksgenseren x 2. Jeg har et nært forhold til Finnmark fylke, har bodd der i 3 år og har gode venner der fremdeles. I 1989/1990 så jeg denne genseren på TV, Norge Rundt eller et lignende program. Jeg ramlet fullstendig, da motivet traff meg så totalt. Det er kystfolket og små plasser nord for polarsirkelen, så enkelt er det for meg.

Jeg gikk til garnbutikker i regionen her, men ingen visste hva jeg snakket om. Til slutt måtte jeg gi meg, men  tenkte at på ett eller annet tidspunkt skal jeg strikke den genseren! Så kom barna i 1994 & 1995, og da ble det ikke strikket en maske på flere år...jeg sovnet hvis jeg satte meg med et strikketøy. 

"Glemt" ble hele genseren, iallefall inntil for en del måneder siden. Da tok jeg internett i bruk, og plutselig satt jeg både med designeren og oppskrift. Og da ble det strikking 😊. Nå gjenstår bare min, den skal strikkes i vinter med mål om å bli ferdig til skreifestivalen i februar. Så da vet jeg hva ettermiddager, kvelder og helger i januar skal brukes til😉.

6 kommentarer:

 1. Gratulerer med godt gjennomført strikkeprosjekt! Ser absolutt vellykket ut! Gratulerer med 23-åringen!

  SvarSlett
 2. Fine ungdommer i flotte gensere! Gleder meg til å se din egen.

  Riktig godt nytt år fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Gratulere med dagen sønnen i huset... vi sender mange
  hjertelige hilser. Finnmarksgenser er så vakker - begge to. Nydelig med rundstrikke og med arm og montering. Flott mønster med sol, skip, sjø og bølger og fisk i nettet.
  Nydelige bilder... tusen takk. Klem fra oss.

  SvarSlett
 4. Nydelige gensere med et flott motiv! Og blåfargen var vakker! Godt jobba - og for noen gaver å få!
  Så vakre barn du har. En forsinket gratulasjon fra meg.
  Med fargeglade hilsener fra Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
 5. finnes det mønster å få kjøpe på denne genseren

  SvarSlett
 6. Hei. Her: https://venche.no/oversikt.html finner du designeren og info om hvordan du får kjøpt mønster. Lykke til!

  SvarSlett