søndag 23. april 2023

Reinebringen.Enda et sommerminne fra i fjor. Min datter kom hjem en snartur tidlig i august. Noe med det første hun spurte om, var hva jeg tenkte om å gå Reinebringen dagen etter. Når sant skal sies, så hadde jeg ikke tenkt tanken, i alle fall ikke da. 

Jeg tenkte meg om, og fant ut at under forutsetning av at været holdt, så var jeg villig til å gi turen en sjanse. Det er i overkant av 270 kilometer til Reine, og vi skulle hjem igjen samme dag. Og sherpatrappen er stupbratt. Det er ikke det at selv turen opp er så lang, det er snarere det at det går RETT opp. Det har vært flere ulykker med fatalt utfall også etter at trappa kom. Før trappa ble fjellet kalt "Norges farligste turistmål". Og det er her som overalt ellers; det er en forutsetning av man bruker hodet!

Det ble en flott tur og belønningen var en fantastisk utsikt. I sin tid ble Reine kåret til Norges vakreste plass. For meg med sans for terreng "på høykant", så kan jeg skjønne hvorfor. Når det er sagt, så ville ikke en gal mann med øks fått meg opp på det fjellet før trappa kom.
Så sender jeg en tanke til dem som 23. januar i år måtte opp for å berge en mann i 30 - årene fra Sør - Korea. Det var sterkt storm og heftig nedbør, og han var advart av flere. Men opp skulle han! Det er nærliggende å tenke at det var drømmen om nordlyset og fantastiske bilder tidligere publisert, som fristet. Vel, han kom ganske langt opp, så var det bråstopp. Og det var  ikke mulig å hente mannen med redningshelikopter, så dermed måtte den alpine redningsgruppa i Svolvær ut på oppdrag. Heldigvis gikk det bra til sist, men det kaller jeg FLAKS for turisten og utrolig dyktighet fra alle andre involverte. HER finnes saken på TV2  nyheter.

Vi kom oss trygt både opp og ned. Men det er lenge siden musklene i beina mine har vært så totalt mørbanket som etter denne turen. Jeg tror det gikk 5 døgn før jeg kunne sette og reise meg uten å vurdere hver bevegelse. Om turen anbefales? Ja, dersom man er i normalt grei form, været er bra, man ikke har mer respekt for høyder enn meg og man forholder seg til alle anbefalinger gitt for dette turmålet. Gode sko er en forutsetning og litt påfyll av mat og drikke anbefales. Takk for turen til deg som tok meg med, og god tur til dere andre som skal opp 😊 - utsikten er verdt slitet!


3 kommentarer:

 1. Spennende, men helt greit for meg å bli med på bildereportasjen. Flott utsikt og sikkert en fin tur for unge og spreke folk med sans for høyder. Men blir litt skremt av den redningsaksjonen. At ikke turister hører på kjentfolk! Uff!

  Klem Ingunn

  SvarSlett
 2. Høres ut som en veldig spesiell tur, og kanskje litt vel farlig?! Men vi har jo nettopp vært på Sicilia og der var det også veldig bratt, og en fantastisk utsikt. Jeg elsker det, men det er viktig å være i bra form.
  Tusen takk for flotte bilder. Det må ha vært fantastisk å stå der og beundre denne utsikten.
  Veldig hyggelig med et innlegg hos deg. HJ hilser.
  Håper alt står bra til! Hilsen Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
 3. For en fantastisk utsikt, det er overveldende.
  Takk for bilder.
  Gratulerer deg til turen.

  Vel, fjellturen slutter ikke før du kommer tilbake til utgangspunktet...den slutter ikke når du kommer til toppen av fjellet. Dessverre er det mange som ikke kan se forskjell.
  Og det er derfor det alltid kommer innlegg, som lenken din viser, kjære Oddi.

  Jeg håper våren kommer til deg snart, sol i dag, men veldig kaldt... vi hadde familiefest i helgen i det fineste været. Jeg skal legge det ut senere i bloggen, i dag viste jeg syarbeidet mitt fra det nye stoffet... Topper til meg og Ben :-))) Jeg er så glad.
  Glade hilsener til deg.

  SvarSlett