søndag 26. februar 2023

På leting etter kunst i Praha...
Franz Kafka, og det går "trill rundt" for ham. Vakkert og symbolsk, livet hans var alt annet enn enkelt.

Jada, det er fedrelandet de pisser på.


"Man hanging out" - Sigmund Freud, visstnok! Og denne har "skremt vettet" av flere...Disse babyene i Kampa park slet jeg med "ansiktet" på, ellers er de nydelige!

...og jeg skal være ærlig - det er ikke vanskelig å finne kunst i den byen. Det er strengt tatt ikke nødvendig å lete heller. Holder jeg øynene åpne, så finnes det kunst overalt.

Men sist sommer hadde jeg en konkret leting på programmet - nemlig kunst av David Černý. Bakgrunnen var Franz Kafka monumentet "Det roterende hodet" som jeg hadde lest om, men ikke sett. Noen søk på internet, så hadde jeg både kunstner og adresse. Og til min glede fant jeg ut at det er samme kunstner bak andre kunstverk i byen. Noen hadde jeg oppdaget før, men ikke lagt merke til hvem som hadde laget dem. Andre var helt nye for meg. Det er ikke alt jeg forstår, men jeg kan skjønne at  Černý regnes som  kontroversiell.   

Og lykke: det finnes mer å oppdage! Det var ikke alt jeg rakk på 2 døgn sist sommer, men det kommer nye turer! 

(Jeg prøvde meg på en video av det roterende hodet. Det ble utfordrende, både fordi jeg ikke hadde med stativ til kameratet og fordi det gikk mennesker i alle himmelretninger. Derfor link til youtube).


4 kommentarer:

 1. Så spennende!! Har nok en tur til Praha i "fremtidsplanene" mine jeg også, - men vet bare ikke når den kommer. :) Skjønner godt at den mannen som henger der kan ha skremt vettet av folk ja... offa.
  Veldig kjekt at du er innom og viser oss noe av det du har opplevd <3
  Og tusen takk for kommentarene hos meg!
  Klem

  SvarSlett
 2. Å ja, det gir deg lyst til å reise på ferie og sommer igjen... fine bilder, det er alltid mye å oppdage i de store byene. Og Praha er noe helt spesielt. Vi reiser til Praha noen dager om våren. Vennlig hilsen og takk for linken også... Jeg kjenner David Cerney, men jeg har ikke sett det "roterende hodet" ennå. Vi har hans "Trabant on Feet"-skulptur i Leipzig.
  klem Viola

  SvarSlett
 3. Jeg tenkte da jeg så overskriften din at du måtte vel ikke lete lenge. Fantastisk kunst du har funnet, litt skummelt, skremmende, tankevekkende! Skulle gjerne vært i Praha!

  SvarSlett
 4. Dette er ikke kunst jeg liker, men du er mye mer kunstinteressert enn meg. Jeg liker mer det vakre.
  Han som henger er ikke mye vakker!
  Men flott å ha deg tilbake på blogg. Og vi er tilbake etter tre uker på Sicilia. Det var helt fantastisk!
  Du kan se vakre bilder på bloggen min, og mye mer kommer. Klem fra Tove/fargeneforteller

  SvarSlett