søndag 11. april 2021

Vår?


Hva er vårtegn? Ja, si det... Her er det tjelden i fjæra, gjess på mellomlanding (til bøndenes fortvilelse. Bildet er fra i fjor. Nå er markene hvite og det er litt tidlig for gjess) og måkene som finner sammen. Så venter jeg på at det skal slutte å snø, at faren for nattefrost er over og at rabarbraen skal komme opp på ren trass!

Etter hvert kommer gåsunger på selja, hestehov og krokus - så kommer midnattsola - og før vi vet ordet av det, er det sommer!

Ha en flott uke!

5 kommentarer:

 1. Ja våren kan bli temmelig kort enkelte steder i vårt land, - og slik er det her hos oss også enkelte år. I fjor snødde det til 17 mai, og etter det hoppet vi rett inn i sommeren!
  Tjelden har forresten kommet her hos oss, - i påska satt den på steinene rett nedenfor "plassen" vår ved sjøen. Veldig koselig.....
  Vi har masse snø igjen nå, men det meldes opp mot 10 plussgrader nå, og da er det "håp i hengende snøre"...
  Ønsker deg en fin uke!
  Klem

  SvarSlett
 2. I går hadde vi 18 grader pluss ved lunsjtid og det var Hannahs bursdag :-) ... men i dag er det 0 grader og det snør i tykke flak her... det blir en veldig kald uke. Retrett inn i stuen med bok, håndverk eller lage mat ... etter jobb.
  Fine bilder du viser Oddi - her tilbake fugler fra Vinterreise, og jeg gir fuglmat igjen in det snødekte fuglehuset.
  Ha en god uke til tross for været, kjære Oddi. Klem

  SvarSlett
 3. Fint å se fuglene. Men som du sier, været forandrer seg fort. Mandag 12. hadde vi snøvær hele dagen, litt også tirsdagen. Så utover i uka - nesten sommer! Vi har holdt på i hagen. Skal sende deg et bilde av krokus som har kommet opp nå. Det gir glede. Men nå har dere også sol ser jeg på TV. Så bra!!!
  Jeg er sent ute med kommentar, har vært litt lat på dataen etter at jeg hadde fargekurs den 13. på ZOOM. Men det gikk greit. Gode dager ønskes av Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
 4. April er vel en vårmåned, men av og til er det vanskelig å få øye på det. Her går det sakte framover. Fint vær, men iskald nordavind hver dag og minusgrader om natta. Da vi gikk tur i går så jeg noen ørsmå hvitveis i en veiskråning, men det var nok bare fordi jeg visste at det pleide være hvitveis akkurat der. Her er det vårpengeurt som rår grunnen og en hestehov her og der.

  Men ønsker deg fine vårdager når de kommer!

  SvarSlett
 5. Fuglene danner par og kvitrer/skriker at det er vår! :) Da får vi tro dem på det :)

  SvarSlett