søndag 25. oktober 2020

Vinteren har kommet.Vel, det er vel ikke riktig sant... Men fredag hadde jeg et møte på Andenes. Dit er det 14 mil, og det ble høstens første tur på vinterføre. Snø, is og sørpe i skjønn forening, og så noen områder med noe som kunne minne om bar asfalt... Med forsvarlig "skodd" bil var det greit, det tok bare litt mer tid å forflytte seg.

Så er det dette med assosiasjoner. Jeg er ingen skigåer. Men i august fant jeg følgende skigard i Kabelvåg. Den varer neppe evig, men kan kalles alternativ bruk av redskaper beregnet for vinterbruk. Og på høstens første dag med vintertid - i dag blir det tidlig mørkt her nord - så er det godt med noen sommerminner 😊.

6 kommentarer:

 1. Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg! Fin skigard, men skjønner ikke at noen har råd til å ha skiene sine på utstilling ute om sommeren. Jeg er glad i å gå på ski og tar godt vare på de forskjellige skiene mine. Vi har hatt første runde med snø her også,men nå er det meste borte. Men mørkt ble det plutselig i dag. Rakk så vidt å gå meg en tur etter middag før det ble bruk for refleks og hodelykt. Men nå kan vi glede oss over lange kvelder med fyr i ovnen og bundingen innen rekkevidde.

  Ønsker deg ei ny fin uke!

  Hilsen Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Takk for hyggelig kommentar. Tror nok at de skiene hadde sett sine beste dager før de ble til skigard. Det så iallefall slik ut. Og når jeg er innom brukthandler og loppemarkeder (den gang slikt kunne arrangeres), så var det ski i massevis å se. Ha en flott uke, tenn lys - det hjelper på mørket.

   Slett
 2. Hei hei,der var du igjen ja! :)
  Tusen takk for kommentar hos meg og svar til meg på din blogg!

  Ja vi har unektelig kommet over i vintersesongen. Bilen min er ikke"skodd" enda, for nå har vi 7-8 varmegrader, og det meldes det ei stund framover. Men forrige uke fikk jeg prøvd litt av kulden... Glatt var det også på veien, en morgen jeg dro på jobb. Prøver å vente med å legge om så jeg ikke sliter ut piggene før isen kommer. Men selvfølgelig, - kommer det mere kulde så MÅ jeg.
  Det var en kjempeflott skigard du hadde funnet, hehe....
  Du snakker om "gjenbruk" og "hjemmerydding", ja jeg har fylt opp et par kasser jeg også, og det meste av det er faktisk ting jeg selv har kjøpt på "gjenbruk" tidligere!
  Ha en fortreffelig uke der oppe i nord!

  Klem Inger G.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei - og takk for koselig kommentar. Sånn apropos piggdekk: Vinterene er ustabile her ute på kysten, og jeg tror at jeg kjører halve vinteren på bare veier. Så når første "glatta" kommer, skal dekkene på. Skrekken er å stå i grøfta en tidlig morgen og tenke at jeg sparte noen tusen på dekk og tapte mange tusen på redusert dekning fra forsikringsselskap - rimelig flaut, ikke morsomt!!! Men jeg har kjørt rundt et par uker nå med 9 - 10 grader på dagtid. Vinteren kommer visstnok mot slutten av uka hvis jeg skal tro på værmeldinga. Ha en flott uke i sør.

   Slett
 3. Så fint at du viser deg igjen på bloggen. Har savnet deg der!
  Ja, et artig gjerde, men hvordan ser de skiene ut nå mon tro? Håper du har det bra, selv om mørket nå senker seg over dere. Så på nettet at Bjørn Dæhli flytter til Bø p.g.a. lavere skatt. Så får vi se om han blir boende i det huset han har kjøpt der.
  Beste hilsener fra Tove og HJ. Ha det godt!

  SvarSlett
 4. Hei, alltid hyggelig å høre at man er savnet...Det blir litt på og av med meg og blogging, og nå kommer jo mørket og da avtar fotolysten noe. Ellers har jeg også fått med meg at Dæhlie flytter nord. Han skal være hjertelig velkommen, og jeg kjenner ikke at jeg skal moralisere over begrunnelsen (selv om jeg kjenner at jeg kan ha lyst). Det var kommunestyret i Bø som fattet vedtaket i 2019, et vedtak det er mange meninger om. Jeg lurer mest på hvem som til syvende og sist skal betale prisen for dette vedtaket. Men bevares, flytter folk nord, slår seg ned, øker folketallet og skaper aktivitet og arbeidsplasser, så kan det jo være en vinn - vinn situasjon til flere kommuner kaster seg på bølgen. Jeg håper folk vil trives - også gjennom vinterstormer, mørketid og med stengte veier...

  SvarSlett