søndag 29. mars 2020

Når alt endrer seg.

Jeg fant henne på en utstilling 7. mars. Kvinnene fra Havet hadde utstilling i kommunestyresalen her jeg bor.  Hun er signert Netta.

Jeg har en svakhet for keramikk, og jeg så umiddelbart at hun skulle ha en plass i mitt kjøkkenvindu. En fantastisk påminnelse å våkne til mens jeg venter på at vannet til kaffen skal koke. Så i anledning kvinnedagen fikk en hyllest til selvstendigheten  plass i mitt vindu.

Så gikk det en uke, og hele tilværelsen var endret. Nå handler det om å være lydig, holde avstand, hoste- og nyseregler, vaske hender og forholde seg til de retningslinjene vi får. Alt for å begrense smittespredning, Korona er ikke å spøke med. Et virus som de fleste vil tåle greit, men for andre kan bety død.

Vi her i landet er fremdeles priviligerte, men det er ingen trøst  for dem som har mistet sine. Det er heller ikke mye trøst i det for dem som er livredde eller ensomme. Jeg har fremdeles en jobb å gå til, det er det mange som ville gitt mye for. Jeg har ikke vært ute av kommunen siden landet stengte ned. I går skulle jeg vært på en konsert i Horten. Den  hadde jeg gledet meg til i flere måneder. Først ble konserten avlyst, så avbestilte jeg flybillettene. Et bittelite "offer" i disse tider, men jeg skulle gjerne besøkt familie og venner der sør. Det var også en del av planen. En gang i fremtiden vil det komme nye muligheter.

Ta vare på dere selv, vis omsorg, vask hender og hold avstand. Vi bestemmer fremdeles det meste selv, men vi må leve annerledes enn vi er vante til. Det vil bli bedre, men kanskje blir det aldri akkurat som det var?


4 kommentarer:

 1. Nei vi får bare håpe at det glir tilbake til det gamle....selv om det kanskje aldri blir slik igjen.
  Jeg syns også jeg er heldig, selv om jeg er pensjonist, så er jeg mye på jobb som vikar. Tror dagene kunne ha blitt veldig lange ellers.
  Du verden for ei DAME du har kjøpt deg! Akkurat denne kunne jeg også tenkt meg!! :) Fy søren.... Har vært inne og kikka, kjekt med linker til det vi syns er viktig..
  Nå ønsker jeg den gode dager og at du holder deg frisk framover. Snart er du i full jobb igjen!

  Klem Inger G.

  SvarSlett
 2. Det er så sant det du skriver! Men i denne "annerledes-tida" får vi tid å reflektere. Det kan også være verdifullt for oss som er vant til å haste fra det ene til det andre. Jeg har det bra, men håper selvfølgelig alt roer seg ned om ikke så altfor lenge. Det normale er og blir det beste.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Fint å se et innlegg fra deg igjen. Og den dama, hun får deg nok skikkelig våken om morgenen kan jeg tenke!
  Som allerede sagt - vi ønsker deg en riktig god påske, selv om den blir annerledes. Håper du har gode bøker å lese, for i det været dere har er det vel ikke så OK å gå tur!
  Alt godt ønskes deg og dine fra oss begge.
  Klem fra Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
 4. Eg bestem det meste sjølv! - Fantastisk ;-)
  Vi beveger oss nærmere hverandre i denne tiden - selv om vi holder avstand.
  God påske for deg og dine.
  Mange hilsen og Klem Viola

  SvarSlett