tirsdag 29. august 2017

Kjært barn har mange navn...

, og det gjelder også for Praha, som blant annet blir kalt "Alle byers mor", "Byen med de 100 tårn", "Den gylde by" og "Europas hjerte".
For meg er det byen for gode sko og godt humør! Den har også en nærmest magnetisk tiltrekningskraft på meg. Mitt første besøk var for 26 år siden, og jeg kom vel egentlig aldri helt ordentlig hjem igjen... Og så er det åpenbart at mange trekkes mot denne byen, for turiststrømmen er massiv. Og ja, jeg er turist, jeg også, men prøver å gjøre så lite ut av meg som mulig. Jeg er gjest og vet det.

Nå rusler jeg en del utenfor allfarvei, på jakt etter den harmonien jeg en gang fant. Den er fremdeles mulig å finne, heldigvis. Men jeg tenker at neste gang jeg reiser til denne byen, skal jeg prøve å finne ut hvordan det er der i oktober. Da er sommerferien over for de aller flest som kanskje vurderer Praha som reisemål, og det er ennå ikke tid for julemarked. Men kanskje er det oktoberfest også der? Jeg må visst undersøke litt mer...

2 kommentarer:

 1. Deilige bilder fra Prag... jeg kjenner,
  jeg tror du var oftere i Prag som jeg.
  Oktoberfest er ikke i Prag, bare en dag...
  men du kan komme til oss og slappe av fra Prag :-))
  Takk for vakre bilder. Glede å se.
  Klem fra Viola

  SvarSlett
 2. Hei, og takk for hyggelig kommentar inne hos meg. Jeg kommer nok til å holde dere oppdatert på prosessen etterhvert som den skrider fram. Ser at du er glad i å reise, vakre bilder du viser. God reklame dette :)
  Mvh Anette

  SvarSlett