tirsdag 1. desember 2015

Jeg fant!


For en del år siden var jeg i Praha. I et galleri i Karlova ramlet jeg fullstendig for en grønn engel.  Det var ingen tvil, den skulle være med hjem.  I ettertid har jeg sagt at neste gang jeg reiste til Praha, så skulle jeg ta med en ny engel hjem.
I 2012 var jeg en snartur innom byen.  Jeg gikk rett tilbake til plassen der jeg fant den grønne engelen, men akk, der var det ikke noe galleri lenger.  Jeg spurte i de nærmeste butikkene, men ingen kunne fortelle meg hvor galleriet var flyttet.  Og så lenge jeg heller ikke hadde navnet på kunstneren, så ble det verre. Jeg måtte rett og slett gi meg, noe jeg i utgangspunktet misliker.  
Så ville tilfeldighetene det slik at jeg året etter skulle vise min svigersøster hvor hun kunne finne noe i Praha.  Frem med datamaskinen, opp med Google Maps og vips, så var vi på gatevandring på Mala Strana. Og der: hva så jeg? Et vindu til et galleri - og der sto engler! Jeg var 95 % sikker på at det var samme kunstner,
Det tok litt tid før jeg kom meg til Praha igjen, men i forrige uke landet jeg endelig der. Og etter å ha installert meg bar det strake veien til galleriet jeg fant på internet.  Det var der fremdeles, og der var det engler.  Jeg kjøpte en umiddelbart, og enda en dagen etter. Navnet på kunstneren er Pavlina Rymerová, det var også kjekt å finne ut.  Og nå står det tre engler på mitt kjøkken, og jeg er fornøyd.

3 kommentarer:

 1. Sååå artig!
  Syns jeg kjenner følelsen.....!
  De var jo virkelig fine og spesielle også, disse englene dine, - det må jeg si...
  "Den som leter, han finner..." hehe

  Ønsker deg og dine en trivelig adventstid framover!

  Klem Inger G.

  SvarSlett
 2. Vakker er englene... takk for LINK.
  Kanskje jeg kan finne :-)))
  Første adventssøndag jeg hadde med venninne min puslet med
  leire og malt glasurer. Det var så veldig hyggelig. Så jeg er veldig glad for å se din fantastiske engel.
  Hjertelige hilsen til deg. Ønsker deg en riktig god andventstid.
  Stor klem fra Viola

  SvarSlett
 3. Hei ;-)

  Sånne historier er så artige. Også kjøper man seg noe som man har lyst på,som har en historie bak,og som er unike :-)
  Praha,der har jeg enda ikke vært,men i sommer var jeg bl.a i Albania hvor jeg lette etter det lille unike. Fant ikke dette,men noen jeg kjente hadde kjøpt et granateple i tre i Korfu by,lette og fant butikken.Men dessverre utsolgt... Her plasker regnet ned,tror det blir en sorgens dag for utendørs julemarked i bygda... I allefall må piggskoene på ;-)

  Ha en flott adventshelg :-)

  SvarSlett