søndag 3. oktober 2010

Jeg følger stafetten.


Fredag lå det pakke i postkassen min. Ikke er det jul og ikke har jeg bursdag, men pakke til meg likevel ;-) Koselig - tusen takk BirtH! Innhold til nytte og glede, noen trivelig ord og praktisk veiledning - nesten sånn Kinderegg.

Jeg kom til å tenke på hvor lenge det er siden jeg har fått brev. Som ung var jeg en flittig brevskriver, med brevvenner både nært og fjernt. Det lå brev i postkassen rett som det var, og jeg fant stor glede også i å skrive tilbake. Nærmeste brevvenn befant seg i mitt hjemfylke, fjerneste i Auckland på New Zealand.

For en del år siden hadde jeg meg en skikkelig oppydding i gamle brev, jeg kan jo ikke gjemme på alt til evig tid. Noe tok jeg vare på, men det meste gikk på bålet. Litt synd egentlig, men det er jo ikke sikkert at alle ville synes at det er like festlig å tenke på at hele ungdomstida deres ligger skriftlig dokumentert hjemme hos andre...

Nå er det telefon, facebook, blogg, mail, mms og sms som gjelder. Det skal gå raskt og effektivt. Kanskje det er i kveld jeg skal lage meg kaffe, tenne et stearinlys og sende et brev til noen jeg ikke har hatt kontakt med på lenge?

Og: jeg følger stafetten. De tre første som kommenterer dette innlegget, vil få en overraskelse i sin postkasse.

4 kommentarer:

 1. Oy! Ja dette var koselig! Ja brevvenner var helt vanlig den tiden vi vokste opp. Og du verden så morro det var å få brev! Jeg hadde brevvenner fra hele landet, og selv om jeg nå har kastet alle de brevene, så husker jeg enda flere navn...
  Nå gleder jeg meg til kvelden, for da skal jeg se på Nrk1, og "Der ingen skulle tru, at nokon kunne bu". Fra Værøy i kveld, - og der har jeg ei veninne som jeg har mistet kontakten med... Og som jeg nå prøver å søke opp igjen. Jeg ringte henne for tre-fire år siden, og hadde en kjempekoselig prat....og så ble det ikke mer. Har tulla bort telefonnummeret hennes. Og ho har ikke navnet sitt registrert i telefonkatalogen, og mannens navn husker jeg ikke.... Ho bruker ikke data, heller ikke mobil...har kun en hustelefon og da blir det litt vanskelig å ta kontakt.....men nå fikk jeg inspirasjon til å skrie et helt vanlig brev igjen!!

  Tusen takk!

  Og ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Hey, pakke og greier :P
  Heldig er du, og kanskje jeg også! Men vi sees jo støtt og stadig denne uka, greit å ikke være for langt unna for en gangs skyld :)

  Marthe

  SvarSlett
 3. hei
  en liten hilsen fra oss to som av og til får nyte godt av dine gode julekaker og en av oss får benytte trærne til vill klatring med deg i hælene.....
  adr. min får du hos henne som viste meg denne bloggen...eller så har du den kanskje enda hos deg selv:)
  J hilser masse til ho løvemamma

  SvarSlett
 4. Heia, alle sammen. Det ordner seg med noe i postkassene sånn etterhvert. Og til dere nyss ankommet mitt litt rom "in space",velkommen og husk: det er meningen at store damer med flagrende skjørt og bare bein skal klatre i trær - det setter uutslettelige minner i barnesinn! Hils tilbake.

  SvarSlett