lørdag 14. august 2010

Idyll.


Sånn cirka midt i Norge, hvis vi tenker nord - sør retning, ligger Mosjøen. Byen er Nordlands nest eldste, med bysstatus fra 1875, og har i underkant av 10000 innbyggere. Og så har Mosjøen Sjøgata, en vakker idyll!
Sjøgata er Nord - Norges lengste, bevarte, sammenhengende trehusbebyggelse. Å rusle her er som å bli hensatt til en annen tid. Det er nesten slik at den bilen som dukker opp på bildet, er feilplassert; den hører ikke til i disse omgivelsene...
Blikket åpnes og skuldrene senkes mens jeg går. Kamera brukes flittig. Og "høflighetshjernen min" tenker: "Husk, det bor folk her! Det er grenser for hvor nært du kan gå!" Jeg har bl.a. en svakhet for vinduer, og perspektiver og refleksjoner som disse kan gi. Men: jeg klasker ikke linsa rett på stuevinduene til menneskene som bor midt i idyllen. OK; jeg skal innrømme at jeg var frista!
PS: etter å ha sett dette innlegget publisert, ser jeg at det ble en "noe alternativ plassering" av tekst og bilder her (les: det ble "søkkanes rotåt!!!). Her må det noe litt mere forskningsarbeid til for at jeg skal klare å få det ryddigere. Bær over med meg.

7 kommentarer:

 1. Hey!
  Når du legger inn bildene kan du velge om de skal "midt, venstre eller høyre" justeres. Eller ingen av delene. Sikkert Høyrejustering som er default. Jeg setter alltid til midtjustering, da forstyrrer de lite i teksten og ser fine og sentrerte ut!
  Klem
  Marthe

  SvarSlett
 2. Var dere innom der i år? Vi stoppet også i Sjøgata på turen nordover. Det ble noen bilder, men mest av guttene på gigantisk stol, guttene under gigantisk hane, guttene ved siden av trollkjerring, osv. Vi gikk inn på Fru Haugans hotell. Der var det veldig flott. Klem fra E.

  SvarSlett
 3. Syns det var en grei beskrivelse, har ikke vært i Mosjøen...

  SvarSlett
 4. Jeg liker også Sjøgata i Mosjøen! Trange gater med gamle trehus har en egen historie og sjarm. Jeg har flere slike gater på netthinna, f.eks. i Bergen, Trondheim og Straumen.

  Du har laget mange fine og informative innlegg etter ferieturen deres!

  SvarSlett
 5. Marthe? Vårres Marthe? Uansett, trivelig, velkommen og takk for tips.
  E: Jepp, stoppet der en søndags formiddag. Murmeldyret på 14 forlot ikke baksetet, 16 - åringen var ute, gikk 50 meter, klaget på at det var kaldt og returnerte til bilen. Jeg har bilder av både stolen og hanen, men ingen av mine oppå den.
  Stubbetufsa: da har du en trivelig opplevelse tilgode dersom livet fører deg den veien.
  BirtH: Vet flere plasser som heter Straumen, ingen med sjarmerende trehusgater... Hvor er denne Straumen?

  SvarSlett
 6. Det er Straumen jeg skreiv om i innlegget mitt Den gyldne omvei.

  SvarSlett
 7. BirtH: Jada, sånn blir det når jeg prøver å gjøre likt og ulikt sent på kvelden...! Av og til har jeg sånn "mannfolkhjerne"når det gjelder informasjonskobling!

  SvarSlett