lørdag 5. desember 2020

Det er mye rart man gjør!
Sist vår, da Norge stengte ned og alt var usikkert, fikk jeg et anfall av "akutt galskap". Jeg har aldri vært noen "pusler". Det er slikt som enkelte andre i familien har tatt seg av. Vel har jeg lagt puslespill sammen med barn, men som hobby , nei takk!

I mars gikk det opp for meg at jeg kunne risikere å havne på hjemmekontor. Det var et scenario jeg kjente bød meg direkte imot. Men om det skulle bli slik, så måtte jeg sikre meg noe å holde på med. Det er grenser for hvor mye jeg kan strikke, Jeg har bøker i massevis, og kunne selvfølgelig benyttet eventuell ledig tid til å lese. Men det finnes grenser der også.

Så jeg gikk på lokal bokhandel og kjøpte puslespill. 1000 bittesmå brikker som skulle settes sammen til et motiv fra Praha. Kunne jeg ikke reise dit, så skulle jeg i hvert fall pusle byen.

Jeg startet med godt mot. Kort fortalt: dette ble et langt prosjekt. Jeg var heldig og slapp hjemmekontor og jeg har holdt meg frisk. Og: jeg har fått bekreftet et par ting om meg selv: jeg er ingen pusler og jeg er sta. For dette tok sin tid, men jeg ble ferdig.

Og nå har jeg laget en avtale med ei som jobber på bokhandelen her. Neste gang jeg kommer innom og forteller at jeg skal kjøpe et puslespill av denne typen, så skal hun rolig si at det skal jeg ikke, for det er ikke noe for meg. Det er viktig å alliere seg med noen som kan sette grenser når overmotet tar meg!

Ha en flott adventshelg, og tenn lys. Det trenger vi, både enkeltmennesker og verden som helhet.

3 kommentarer:

 1. Men det ble jo et kjempefint bilde! Du kan jo lime det sammen, ramme det inn og henge det på veggen for å påminne deg om hvor lang tid det tok å lage det.
  Håper du har det bra. Vi kjeder oss veldig. Tar ikke noen sjanser, men var i bisettelsen til min tante Gerd (GT-Sara) på onsdag. Men det var kun lov til 40 i kirken, og alle hadde munnbind. Men det var flott musikk og fine taler.
  Men vi drar til Åsgårdstrand i jula. Det blir hyggelig! Gleder oss til du skal dit på besøk.
  En god førjulstid ønskes av HJ og Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
 2. Ahhh, ja Praha - veldig lett å se ... det er veldig vakkert, det er bare beklagerlig at vi ikke kan dra dit. Å, jeg savner å reise til byer, ved siden av museer og utstillinger og spesielt konserter ...
  J.S. Bach Juleoratorium med Dresden Kreuzchor i disse dager.
  Jeg ser deg ikke som en puslespiller Oddi, nei, ... og at du overrasket det deg sikkert mest, hvordan du gjorde det, vær stolt av det :-)) Hvis jeg ble
  ført med for å kjøpe et puslespill, tror jeg at jeg ville lagt det uåpnet i skapet ... til barnebarna kommer :-)) Så jeg sende deg ikke en pusle... eller en liten? Uansett, det satte et stort smil på munnen min.
  Jeg ønsker deg og mamma mye moro i morgen, jeg er veldig glad for deg og jeg tenker på deg. Klem Viola

  SvarSlett
 3. Så artig, - og ikke minst at du gjorde det ferdig! Puslespill har jeg nok prøvd, men jeg fikk ikke den store "gløden" jeg heller... hehe
  Men det er mange som har dette som hobby, og er utrolig flinke.
  Det var i hvertfall et nydelig bilde!
  Fortsatt god advent til deg!
  Klem Inger G.

  SvarSlett