lørdag 20. juni 2020

Det har vært en underlig vår.


 172 cm på strømpelesten, 14. juni - noen som klager på sen vår i 2020?Etter en utfordrende vinter værmessig, snudde fokus i midten av mars, og livet var ikke lenger som jeg kjente det. På jobb var det kontinuitetsplanlegging som sto på planen, og ingenting gikk på rutine lenger. Reise og konsert som jeg hadde gledet meg til, ble avlyst. Avstand og håndvask ble viktigere enn vanlig, og det var hjemme vi skulle være. Det ble ganske "mørkt" og kreativiteten tok pause. Så hjalp det heller ikke på at selv etter 17. mai var frontruta på bilen dekket med snø når jeg skulle på jobb om morgenen. Vi hadde dagslys døgnet rundt og snødekte marker; underlig!

Jeg har vært heldig, frisk i en kommune som så langt vi vet, er smittefri. Helsevesenet er ikke overbelastet, vi lever stort sett som vanlig, men med avstand. Mange har det mye verre.

Så er det ikke til å komme fra at lysten til å reise, melder seg.  - Kanskje litt ekstra nå som det er så mange begrensninger. Selvfølgelig respekterer jeg de retningslinjene vi har fått, og så håper jeg at vi etterhvert vender tilbake til noe som ligner noe mer livet som vi kjenner det.

Sist helg kom jeg meg på tur, besøk hos mine i Bodø og Trondheim. Og bare så det er sagt, i tillegg til at det var godt å se dem igjen, så var flott med luftforandring. På Saltfjellet gikk det opp for meg at jeg skal ikke klage på sen vår i Vesterålen. For slik så det ut der 14. juni. Og siden ingen hadde måket vei til inngangen på Polarsikelsenteret, så ble det heller ingen kaffekopp på meg. Tenk, 9 dager til midtsommer - lurer på hvordan det var der oppe midt i mars?

4 kommentarer:

 1. Hei kjære Oddi, så fint å lese fra deg.
  Det er herlig at du klarte å ta en liten tur. Polarsirkelsenteret ble stengt? ... så mye snø ... fortsatt nå. Takk for vakre bilder.
  Hos oss har de første museene åpnet igjen med obligatorisk munnbeskyttelse, avstandsregler og begrenset adgang. Men selvfølgelig er vi glade for litt mer frihet ...
  forrige helg så jeg barna igjen for første gang siden jul. Glede, glede, glede.
  Gjør en fin tid for deg, Oddi.
  Stor klem fra Viola

  SvarSlett
 2. Hei hei og velkommen tilbake!
  Nå var det like før jeg begynte å "etterlyse" deg :) hihi...
  Tusen takk for kommentaren hos meg,- kjekt å se deg igjen!
  Ja det har nok vært mye som har vært annerledes, selv om jeg personlig ikke har merket så veldig mye av det, - annet enn at jeg måtte avlyse Kyprosturen min i mars da... I vår kommune har det vært tre smittetilfeller, og de kom helt i starten, og uten de store konsekvensene.
  Det spørs nå fremover da, når sommerferien starter, og "Oslofolket" begynner å krysse fylkesgrensene.... Vi får vente og se.

  Helt utrolig de snøkantene på Saltfjellet! At det går an, sier jeg! Men godt du kom deg ut på tur, og jeg skjønner godt at du følte at lysten til å reise begynte å melde seg...
  Ønsker deg ei fin tid framover nå, og at sola og varmen får slippe til langt der oppe i nord!

  Klem Inger G.

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelig hilsen på bloggen min! Ja, dette er nok annerledes-våren, og det varer nok enda lenger antakelig.Vi får gjøre det beste utav det. Jeg er også glad for at jeg er frisk og tenker ikke så mye på begrensningene.

  Riktig god sommer fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Flott å se nye bilder og høre fra deg. Takk for hyggelig kommentar hos meg. Rart å se Polarsirkelsenteret med snø. Vi var jo der for et år siden!
  Klart det var deilig å komme seg både til Bodø og Trondheim. Du hadde det sikkert kjempehyggelig.
  Vil du dra lenger, er du velkommen til oss!
  Nyt sommerdagene videre!
  Hilsen fra HJ og Tove/fargeneforteller

  SvarSlett