søndag 28. januar 2018

Det gryr en dag i øst.

Jeg er av dem som synes at november og desember er greie måneder, manglende lys til tross. Men når all fin ekstrabelysning vi bruker ved juletider er pakket bort og det fremdeles er mørkt - da kjenner jeg det. Ikke slik at det setter meg ut av spill, men nå har det vært mørkt lenge nok...

Sist natt ble av det korte slaget, sent i seng og tidlig opp. Slik blir det noen ganger når folk jobber både sent og tidlig for å tjene litt ekstra til studielivet. Da bidrar jeg gjerne med transport, selv om det innebærer ut av senga og ut av huset kl. 06:30 på en søndag. 

Selv om vi ikke hadde soloppgang før kl. 09:48 i dag, så kunne jeg allerede ved 7 - tiden se et rødt lys over fjellene i øst. Lyset skiftet farge og halvannen time senere var det mer gul - oransje - rosa. Nå går det definitivt mot lysere dager her i nord!

3 kommentarer:

 1. Jeg kan godt forstå at folk i tidligere tider kunne tro at både solens tilbakekomst og nordlyset var en slags trolldom.
  Man kan nesten ikke tro at det vi ser er "ekte". Det er fantastisk vakkert. Når du opplever slikt, må det føles som du blir premiert for å stå opp tidlig. Ingen ting er viktigere enn lys og farger. Uten lys - intet liv! Nyt det!
  Hilsen fra Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
 2. Jeg tror jeg må se det for å forstå det fullt ut.
  I dag det var 6.23 time dagslengde i Myre på et diagram på internett - og du må være oppmerksom på solvinkelen... krysse fingrene min for vakker farger til deg, kjære Oddi.
  Klem fra Viola

  SvarSlett