søndag 9. januar 2011

Mens vi venter på lyset.


Det er ikke til å komme bort ifra; når jula er pakket vekk og alle ekstralysene fjernet, DA kommer lengselen etter sola. Bare et lite glimt mellom fjellene i sør, det er nesten slik at vi kan kjenne den varme.


Fremdeles er det noen dager til den viser seg her hos oss. Selv om vi merker at dagene er blitt litt lengre, så er sol - dagen spesiell. På jobb har vi solfest, med gule boller og gul saft med appelsinskiver på glasset! Neste merkedag er når sola skinner hjemme her når jeg drar på jobb kl. 0700. Da er vi kommet litt ut i mars og mørketida er definitivt over.


Så skal det i rettferdighetens navn sies at månen (med solas hjelp) har gjort sitt for å lyse opp denne mørke vinteren! Selv om den mye omtalte måneformørkelsen forsvant bak skyene, og den minst like omtalte solformørkelsen bare var å glemme for oss her nord (selv om vi hadde ypperlige værforhold!) - så er jeg mer enn takknemlig for det fantastiske lyset vi faktisk har!

4 kommentarer:

 1. Straks det blir januar er det lettere å leve. Vi har hatt fantastisk himmel i store deler av desember. Og så heldige vi er som legger merket til det!
  Hvis vi drar på hytta til helga, har vi mulighet til å se sola hvis himmelen er klar.
  Varme fiskekaker på gaffelen, herlig!

  SvarSlett
 2. Helt enig, oddi!
  Lyset er være eller ikke-være!
  Er det rart at vi lengter etter sommeren, og nesten ikke vil flytte oss vekk i fall det skulle bli en varm sommer her?

  SvarSlett
 3. Fotografen i meg er helt syk etter å fange det nydelige lyset dere har nå utover! Det blir liksom så grått alt her i forhold. Og glemt av sol, det er glimt av liv. Jammen savner jeg den. Men jeg kan jo bare kjøre noen km på en klar dag, så ser jeg den jo. Det er jo ikke mørketid her, bare høye åser som stenger. Og selv om det er varmegrader og vind i dag, er det nok ei tid før jeg skal leite etter vårtegn enda;)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for kommentar hos meg!
  Veldig koselig !
  Ja det må være rart dette med sola....og sikkert utrolig morro den dagen den dukker opp igjen!

  Ha en fin kveld! Klem...

  SvarSlett