søndag 2. januar 2011

Julepynt med sjarm.
Nå, når nyåret er kommet og det er like før all julepynt havner i esker og opp på kvisten igjen- så tenkte jeg at jeg skulle dele litt av det som vekker minner her hos oss.

Jeg liker det som ikke nødvendigvis er "helt A4" - så "spritnese - engelen" har fulgt meg helt siden jeg handlet min første julepynt da jeg var nesten 19 år. De fleste engler i handelen har jo lyse lokker og perfekt hud, mens denne har brunt "rettned" hår, fregner og spritnese, og er helt bedårende!

Høyt i kurs stiller også nøtte - englene som en nevø av meg laget for noen år siden. En valnøtt, en hasselnøtt, en sløyfe og fingerferdighet - de hører hjemme på treet. Jeg blir i godt humør av dem!

Julepynt som mine barn laget da de var små, kommer også frem hver jul og finner sine plasser. Så kan mor i huset gruble litt på hvor årene ble av, og se for seg disse små hendene som slet med å lage julepynt og julegaver. Nå har begge de unge vokst mor godt over hodet ;-)

Og så til sist, svibler i hopetall! Jeg treffer aldri helt med blomstringa, så det er sjelden denne julelukta er i huset vårt på julaften. Men kom igjen til nyttår! Da nyter jeg duften, priser meg lykkelig over at ingen av oss er allergisk og tenker at til neste jul, ja, DA skal jeg kjøpe og pynte dem litt tidligere!

2 kommentarer:

 1. Godt nytt år, til deg!!
  Ja ikke sant,....julepynten må ikke være perfekt!
  Jeg har også masse småtteri, som ungene har strevet og laget. Nå kommer barnebarna med småting,...og jeg må bare ta de frem! Det er så koselig!

  Nei det med svibler er et kapittel for seg selv,- men utrolig sjarmerende!

  Klem fra meg!

  (ps. jeg har virkelig fått brukt gryteklutene jeg fikk fra deg, i jula, - kjempegode! Brant meg ikke en eneste gang i år!)

  SvarSlett
 2. Veldig koselig innlegg!! En engel med spritnese har jeg aldri sett før ... :) Her i huset står en engel jeg har fått av deg. Den er lys i fargen og veldig engleaktig; - den står framme hele året, - sammen med en engel i "Eva-drakt".

  De siste 15-20 årene har vi også hatt svibler til jul. Denne jula ble det droppet (i tillegg til en del andre ting). Det er ikke alltid man rekker å gjøre det man tenkt ...

  SvarSlett