søndag 27. juni 2010

Her er det - etter oppfordring!


Mitt avocadotre! I følge Wikipedia er det eviggrønt, vokser i varme og tørre strøk (??!), kan bli 20 meter høyt (her ser jeg mer enn en utfordring, da jeg tviler sterkt på at det vil klare seg utendørs nord for polarsirkelen!), kan få 40 cm lange blad og skal visstnok bære frukt når det er ca 10 år gammelt. Blomstene skal være gulgrønne, og de fleste tre bærer frukt 2 ganger i året.


Jeg kastet en avocadostein i vann og lot den ligge vel og lenge, sikkert 2 - 3 uker. Så la jeg steinen i godt fuktig jord, blåste opp en brødpose rundt hele greia og satte den i kjøkkenvinduet. Der skinner sola store deler av dagen, og dette var en av de lyse årstidene med sol (det gjelder som kjent ikke alle år her i Vesterålen...) Så var det bare å vente. Det tok måneder, og jeg var nær ved å kyle det hele mer enn en gang. Men så; plutselig en dag, kunne det skimtes noe grønt. Og da skal jeg si det fikk fart på seg!


Jeg pottet det om for 2 - 3 uker siden, og vips, så vokste det 20 cm til! Så nå er spenningen knyttet til om jeg klarer å berge det, samt hvor stort det vil bli. Frukt finner jeg det heller tvilsomt at vi skal håpe på!

3 kommentarer:

  1. Takk! Interessant det med ompottinga. Bærer frukt etter ca 10 år ..... Hvor tålmodig er du, egentlig?
    Jeg har kasta en stein i vann. Min tålmodighet er på enkelte områder blitt kortere med årene. Hvorfor er den egentlig det, tror du? Har jeg fått det fra faren din? ;)

    SvarSlett
  2. Tålmodig? Kommer helt an på! Men jeg skal ikke leve av avocado - dyrking, så der kan jeg godt vente lenge! Jeg er imidlertid vanvittig utålmodig når det gjelder venting, køer og sånt "smått mikkmakk" som puslespill og sånt som skal plukkes fra hverandre og settes sammen igjen. Biler som ikke går og datamskiner som ikke funker får frem det absolutt verste i meg - da er aggresjonskontrollen frakoblet! Men jeg har flere i min familie, deriblant pappa, som jeg opplever som betraktelig mer tålmodige enn meg.

    SvarSlett