søndag 6. august 2023

Ronda.Noen som vil bo på kanten???Planen var en dag i Ronda. Grunnet motorlys på bilen og retur til flyplassen i Malaga for å bytte bil, ble dagen noe kortere enn opprinnelig tenkt. Uansett: Ronda var vel verdt turen og en vakker (og varm!) opplevelse. 

Vanligvis leser jeg meg opp på steder og mulige opplevelser før jeg reiser på tur. Denne gangen hadde jeg, av naturlige grunner, ikke hatt den muligheten. Men jeg er glad i reiser, nye opplevelser og gamle byer, så Ronda var absolutt en innertier. Og møtet med en representant for lokalbefolkningen kommer jeg til å huske lenge! Vi kom inn til gamlebyen, kjørte over den fantastisk vakre broen (med en IKKE like vakker historie!) og skulle finne en trygg plass å parkere. Det var enklere sagt enn gjort! Og vi vil jo gjerne levere tilbake en leiebil i samme stand som vi mottok den.

I en av de smale gatene i gamlebyen sto det biler parkert på den ene siden, og vi var noe usikre på om vi kunne parkere lovlig der. Mens min datter prøver å få plassert bilen innenfor skiltet, kom det en godt voksen dame ruslende med en liten hund. Hun stoppet opp, gestikulerte og snakket. Min datter har bodd en vinter på Solkysten, så hun skjønner litt spansk. Saken var den at damen tilbød oss sin parkeringsplass, hun kunne flytte sin bil! Og den bilen var tydelig "tilpasset" den parkeringsplassen hun flyttet til - for den var bulket på alle sider 😀! Trangere er det ikke mulig å få det. Og så skjønner jeg jo at et sted måtte det åpne seg noe mer plass, for hvis ikke ville verken hun eller hunden kommet seg ut av bilen!

Vi sto trygt og gratis parkert og fikk ruslet rundt og tatt gamlebyen i nærmere øyesyn. Det var mye vi ikke rakk. Men byen har vært det i lange tider, så den er forhåpentligvis fremdeles der dersom jeg skulle reise tilbake til området. Så får vi håpe at verden klarer å bremse årsakene til temperaturstigningene, slik at det fremdeles blir mulig å leve på steder som Ronda! 


3 kommentarer:

 1. Der så det flott ut, men veldig bratt. Kunne tenkt meg å reise dit! Synd dere fikk litt liten tid.
  For en fantastisk tur dere hadde!
  Dette blir gode minner å leve på!
  Nå venter vi på regnet her i Oslo! Klem fra oss begge. Hilsen Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
 2. Tror nok ikke jeg hadde våget meg til å kjøre bil opp til Ronda. Men sikkert spennende nok for den som har litt mer is i magen. Jeg hadde nok likt å vandre rundt der. Fine bilder!
  Her venter vi på "Hans", men foreløpig ser det ut å bli med skrekken. Elva er større enn vanlig, men ingen fare for oversvømmelse eller ras heldigvis.

  Klem Ingunn

  SvarSlett
 3. Ser ut som dere har hatt en deilig ferie langt unna "Hans" og andre uvær. Fortsatt god sommer! :)

  SvarSlett