søndag 3. oktober 2021

Ålesund


Enkelt sagt: vakker by! Gatevandringer, og selvfølgelig opp på Aksla for å få oversikt over sentrum. Det er så mye å se at noen få bilder aldri kan yte byen rettferdighet. Og jeg kan ikke unngå tanken på hvordan byen hadde sett ut dersom det ikke hadde vært for bybrannen i 1904. Rent tilfeldig fant jeg skiltet som fortalte hvor brannen startet. Jeg så meg godt rundt og tenkte: "Tenk at alt dette rundt her sto i brann og måtte gjenoppbygges!".

Så mye gikk tapt, flere tusen ble husløse og trehusbebyggelsen ble flammenes rov. Et menneskeliv gikk tapt, men når jeg tenker på hvordan det kunne endt, så er det smått utrolig at ikke flere mistet livet.

Ålesund er nok en by jeg skal tilbake til, og da tenker jeg at også Kristiansund og Molde skal få besøk. Der har jeg fremdeles ikke vært, og det er sikkert mye vakkert å se der også.

 

9 kommentarer:

 1. Er du i Ålesund i dag? Det er veldig pent der. Mange år siden jeg var der og holdt kurs, men har også vært der på Internasjonal konferanse for Ladies Circle. Da ble vi guidet rundt. Ja, den brannen må ha vært et helvete, og som du sier, der kunne det gått med mange liv. Har også vært i Molde og Kristiansund, men det er også lenge siden. Kanskje en idè å ta en tur på de kanter neste år. Tror dere har hatt noen fine dager i det siste i Vesterålen, det håper jeg. Vi var på fjellet fra onsdag i regnvær, og reiste derfor hjem i går kveld da det skulle bli verre. Og det har det blitt. Her er det pøsregn og vind. Fint lesevær inne! God søndag ønskes av Tove/fargeneforteller.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Ålesund ble besøkt i sommer. Nå er det tilbake på jobb - og regnet er tilbake. Vi har hatt noen riktig fine dager, og godt var det. For sommeren her i Vesterålen gjør jeg mitt beste for å glemme!

   Slett
 2. Hei igjen! Så morro å se hvor du har vært! Ja når du tar turen til Molde blir det vel Atlanterhavsveien også kanskje, og da kan vi møtes! 😁 Her på NordKypros er det så varmt f.t.at det kan nesten bli for mye av det gode.... 😅 31 grader, men heldigvis litt vind, og da er det bare behagelig... 😁

  Varm klem fra meg 😘

  SvarSlett
  Svar
  1. Send noen varmegrader nordover - og os deg videre!

   Slett
 3. Nordvestlandet har mye bra,blant annet Ålesund. Lenge siden jeg var der nå. Det er Kristiansund som er byen vår når vi er på de kanter. Variert landskap fra fjell til hav i hele Møre og Romsdal. Absolutt verdt å bruke noen dager der. Og for oss som strikker er et besøk på Rauma ullvarefabrikk på Veblungsnes et must.

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble dessverre ikke innkjøp av garn underveis. Jeg har lovet meg selv at jeg skal fullføre de prosjektene som ligger hjemme før jeg så mye som tenker på å kjøpe mer garn. Så skal det legges til at jeg ikke er så flitting og rask som deg ;-)

   Slett
 4. Ålesund er en by jeg har besøkt en del ganger. Har gått en del ganger trappene opp på Aksla.Det spesielle med byen er jo beliggenheten og de vakre jugendhusene. Det er vakkert i Molde og Kristiansund også, men de kan ikke skilte med så fine hus.

  SvarSlett
 5. Ja, jeg vet at Ålesund er spesiell med sine jugendhus. Men så skal det sies at jeg ennå ikke har funnet en by som jeg ikke finner noe vakkert eller spesielt i. Kamera og gode sko og så ut på vandring - og da er det motiver og opplevelser overalt. Ha en flott uke.

  SvarSlett
 6. Ålesund, for en vakker by. Vi besøkte dem for første gang da vi var på ferie i More og Romsdal, hvor vi også tok Atlanterhavsveien, og besøkte Molde og Kristiansund.
  I Ålesund beundret jeg spesielt de vakre jugendhusene på det fantastisk vakre odden med utsikt. Jeg var på farten og rapporterte senere på bloggen, mange hyggelige hilsener til deg Oddi.

  SvarSlett