fredag 1. januar 2021

Godt nyttår!


Dagens måne i Nyksund.

Måne over Stø.
Utsikt mot sør, der venter en sol.

Myre havn.
Folk på fjell i midnattstimen.

2020 ble det året jeg ikke hadde forestilt meg; utfordrende på så mange måter for så mange. Pandemien satte mye på vent, men ga meg også en bekreftelse på at vi er priviligerte. Mange mistet hele livsgrunnlaget, mange mistet selve livet. Mennesker er redde og ensomme, og dette er ikke over ennå. Og da året nærmet seg slutten, fikk vi først en tragisk ulykke lokalt, og så kom tragedien på Gjerdrum. Det er vanskelig og vondt å ta inn over seg.

Her har vi hatt sønn/bror i karantene, men heldigvis ble det tur nordover 2. juledag. Vi har hatt julemiddag og andre måltider over video, vi har hatt utendørs bursdagsfeiring midt i mørketida for å kunne ivareta smittevernregler, og vi har fått møtt  flere av "våre". 

Og: vi har hatt et fantastisk julevær. Mørketiden bærer et spesielt lys når været er slik, og fullmånen har gjort sitt for at nettene aldri ble helt mørke.

Nå venter en hverdag, og for noen kommer den med sorg og savn. Likevel vil jeg ønske alle et godt nyttår, og håper at 2021 har mye godt i vente for oss alle. Det trenger enkeltmenneskene og det trenger verden!

4 kommentarer:

 1. Så fantastisk fullmåne stiger opp fra havet i Nyksund ... rett og slett fantastisk. Vi så ham her med oss ​​også, og det beste er at vi alle kunne beundre ham som en familie.
  Måtte vi ha mer tid til samvær i år, mer tid til lykkelig samvær. Ha et godt, sunt og glediges år, kjære Oddi.

  SvarSlett
 2. For noen fantastiske bilder, Oddrun! De får meg til å tenke på vår like fantastiske opplevelse av midnattsola i Nyksund.
  Så flott å høre at dere har hatt en hyggelig jul både ute og inne sammen med familien. Det hadde vi også i Åsgårdstrand, bortsett fra at vi hadde regn og storm.
  I dag har det vært klarvær i Oslo, og her nord i byen har vi fått ganske mye snø. Gikk i skogen i dag, og det var så vakkert med det hvite som hadde kommet og tatt plassen til det grå.
  Vi har fulgt med på det som har skjedd i Gjerdrum, det er jo ikke mer enn ca. 3 mil fra oss. Forferdelig for så mange! Det blir ikke enkelt for dem fremover. Vi sender gode tanker til alle.
  Vi ønsker deg og dine alt godt i 2021 - håper virkelig det blir et bedre år!
  Beste hilsener fra Tove og HJ/fargeneforteller.

  SvarSlett
 3. Så fin tekst! Og for noen vakre bilder! Må se gang på gang. Riktig godt nytt år! Pandemien er ikke over,men nå er det håp i sikte. Og her vi bor er det rikelig med natur å ferdes i, både sommer og vinter.

  Klem Ingunn

  SvarSlett
 4. Godt nytt år!
  Så artig å se bilder av månen i Nyksund!!!
  Ja vi håper nå at dette nye året blir enklere for oss alle, selv om jeg ikke personlig har noe å klage over ... Jeg har hatt det godt. Det med manglende utenlandsturer er kun bagateller i forhold til hva andre har opplevd. Og for ikke å snakke om den forferdelige tragedien som utspiller seg i Gjerdrum nå, og vi sitter maktesløse og følger med.
  Ønsker deg og dine et fint og godt år framover!

  Klem Inger G.

  SvarSlett