søndag 28. august 2011

Vært der?


Jeg sitter med en oppfatning av at jo lengre nord (og øst) vi kommer i dette landet, jo færre av oss er det som har avlagt distriktet ett besøk. (Og for de av dere som lurer på "øst" i denne sammenhengen, så er det slik at når jeg kommer sånn cirka midt i Pasvikdalen, så er jeg ikke lengre nord enn når jeg er hjemme, bare så mye lengre øst...)
Det er langt det landet vi bor i, og vårt nordligste fylke er svært - helt alene er det større enn Danmark. Men for de som legger turen den veien, er det mye å se og oppleve.
Jeg har alltid undret meg over - og beundret - hagen på det jeg lærte å kjenne som "forsøksgården" på Svanvik - og som også er blitt kalt/blir kallet Svanhovd og miljøsenteret, men vel egenlig nå heter Bioforsk Svanhovd (??! - ikke 100 % sikker her - jeg er blitt så gammel at jeg fortsatt bruker det første navnet jeg lærte...) Vel, denne hagen - liggende i dalen som er klemt mellom Finland og Russland, som har innlandsklima og kan ha særdeles kalde vintre, er en fryd for øyet! Nå var vi der øst litt sent på sommeren, slik at en del av blomsterprakten var begynt å visne. Uansett; se og nyt! Og legg gjerne turen den veien - det meste i dette landet er nord ;-)

2 kommentarer:

 1. Jeg har vært der! For noen år siden tok vi hurtigruta nordover (med bil). Da var vi altså på den forsøksgården. Må innrømme at jeg husker det dårlig, men mannen bekrefter det :-)
  Imidlertid husker jeg at vi stoppa en plass hvor vi klatra opp en etasje og speida etter bjørn mot russergrensa.

  Apropos Tromsø, nå har du nyinnflytta familie du kan besøke der :-))

  SvarSlett
 2. Kor flotte planta som blomstre dær!
  Ja, her i nord har de ikke regna bort!
  Ha fine daga!

  SvarSlett