fredag 18. oktober 2019

Fykantrappa.

  Hva skjer? Vi er midt i oktober! Did it!


 Oppmuntring? Vel, på et nytt trinn langt opp i trappa, kom galgenhumoren min: var det en stakkar som falt gjennom det gamle trinnet?

Det var et slikt skilt nede også. Det valgte jeg å overse. Folk går jo her daglig. For ikke å snakke om dem som bygget trappa for 100 år siden...

Helt ærlig, jeg hadde ikke hørt om denne trappa før min datter gikk den sammen med en venninne tidligere i år. Da fikk jeg sendt noen bilder av en bratt trapp, en smilende datter og et aldeles utmerket og helt tett tåketeppe.

Jeg skulle ha en uke ferie nå i oktober og la turen til Bodø på besøk. Jeg synes det er godt å komme meg litt bort. Det trenger ikke være så langt, men det er flott med avveksling og nye opplevelser. Og så er det selvfølgelig fint å kunne tilbringe tid sammen med en av mine nærmeste.

Spørsmålet kom umiddelbart: "Skal vi gå Fykantrappa?" Vel..., jeg er ikke i verdens beste form, og jeg er ikke av de stødigste når det blir høyt og luftig, men: jeg er ikke feig! Så jeg sa ja, med et forbehold - jeg går ikke hvis det er glatt i trappa.

Sist lørdag var det egnet vær for tur, og oppover bar det. En flott tur, og en utsikt vel verdt alle trappetrinnene. Vi startet tidllig på dagen, og det er sent på "sesongen", så det var ikke så mange på vei opp eller ned da vi gikk. Nå håper jeg bare at strømmen av mennesker ikke blir større enn at den 100 år gamle trappa klarer det. Det er ingen tvil om at sosiale media fører strømmer av mennesker til plasser de tidligere ikke visste om. De fleste gjør seg nok vurderinger på hvorvidt dette er noe for dem, og de tar med mat og drikke og kler seg for forholdene. Men: vi ser ofte mennesker utstyrt for "a walk in the park" - og akkurat det er ofte ikke turmålene her nord.

Vi kom trygt både opp og ned, og jeg angrer ikke. Takk for turen 😄!

5 kommentarer:

 1. Hm, du er iallfall ikkje høgderedd ser eg.
  Det er sikkert fantatstisk utsikt og fin oppleving, men dette hadde eg aldri tort.....
  Nydelege haustbilder under her også.
  Takk for hyggeleg kommentar hos meg
  Ha ei fin oktoberveke.
  helsing Anne-Mari

  SvarSlett
 2. Dette så spennende ut. Jeg hadde absolutt gått opp denne trappa, men tror at det er vondere for ben og knær å gå ned igjen. Var det det? Vet du hvor mange trinn det er i denne trappa?
  Artig med den blåklokken. Du nevnte den hos meg. Det blir som den ballblommen som kom her nå i oktober.
  Alt godt ønskes av oss. Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
 3. Hei hei!
  Endelig skal jeg få slenge meg nedpå og kommentere og blogge litt igjen... Og ingen må spørre om hva jeg har det så travelt med...
  Ingenting!!!
  Noen ganger er det strikkinga, og andre ganger er det andre ting som tar tiden... Men dette vet vi alle.

  Du denne trappa såg interresant ut!
  Dette kunne jeg kanskje klart.... som Pippi sier.
  Og så nydelig høstbilder i forrige innlegg!
  Ja det med å stille klokka er jeg helt enig med deg i! Mye enklere å la det være!

  Høstklem fra meg! <3
  Inger G.

  SvarSlett
 4. Takk for herlige bilder Oddi. For en fantastiske konstruksjon disse trappene. Jeg tar hatten av meg til utbyggerne. Det var en fantastisk opplevelse helt sikkert og kanskje den beste tiden på året. Takk for presentasjonen, jeg er veldig glad for å se.
  Hvis jeg viser bildene av Irland, er det også en trapp som fascinerte meg. Men først må jeg vise høsten her hos oss. Fordi han rask er over... den vakre høsten.
  Stor klem fra Viola

  SvarSlett
 5. Denne turen skulle jeg likt å være med på.For en utsikt! Spennende! Tror nok jeg hadde holdt meg godt fast i "gelenderet". Artig innlegg!

  God søndagskveld!

  SvarSlett