søndag 29. september 2019

Chalki.Når jeg sitter her, nord for polarsirkelen, med tett nese, sår hals og hoste, er det fint å ha sommerminner å se tilbake på..

Jeg liker å se meg rundt når jeg er ute og reiser. Det å få med meg litt mer enn det hotellet jeg bor på, kvartalet det ligger i og nærmeste strand, er viktig.  Noen ganger tar jeg lokale fremkomstmidler, som oftest går jeg og noen ganger kan jeg ta en organisert tur.

Under oppholdet på Rhodos tok jeg en tur til sommerfugldalen og til Chalki. Jeg skulle egentlig til Lindos også, men den turen ble avlyst grunnet for få påmeldte. Og når jeg ikke har lest meg opp på hva som finnes i nærområdet, og i tillegg har kun en uke til disposisjon, så fikk det holde med den ene arrangerte turen (i tillegg til alle vandringene i Rhodos by 😊)...

Chalki gjorde stort inntrykk. Fergeturen fra Rhodos havn tok ca. 1,5 time. Da vi tøffet inn mot øya, slo det meg - hvor har jeg sett bilder av dette tidligere? Og: her kunne jeg levd en sommer! Øya er liten og tørr, ferskvann må transporteres ut. Kontrasten til den delen av Europa jeg bor i, er stor. Men det var så vakkert der ute. 

Noe velholdt, noe nedslitt, fotomotiver i fleng. Ingen store hoteller, men mange små bygg det var mulig å leie eller leie rom i. Lokale restauranter, noen få butikker, en liten veistubb, noen mopeder og noen få biler. Og for noen farger!

Det var en egen ro på Chalki, det var som om ingenting hastet. Den følelsen er god, det handler om å være tilstede her og nå. Det kan jeg øve på og med fordel bli bedre til. Kanskje gjelder det mange av oss 😉...3 kommentarer:

 1. Kjære Oddrun - denne turen skulle jeg gjerne vært med deg på. Så vakkert - så nydelige, behagelige farger - ikke grått!
  Vi skal jo til Kreta, er spent på hvordan det er der.
  Det har vært travelt her, på fjellet , og deretter undervisning på to skoler. Det tar på for en eldre dame. Men veldig gøy!
  God bedring med forkjølelsen. Det er vel mye mørke hos deg nå, men du har mange gode, fargerike minner å kose deg med! Med fargeglade hilsener fra Tove/fargeneforteller.

  SvarSlett
 2. Ååååå så artig med alle fargene på husene!
  Det må ha vært veldig morro å se alt dette i virkeligheten! Varmen, luktene osv... som du selv sier i en kommentar hos meg,det lukter av varmen.
  Helt enig, - noen ganger lukter det "syden".
  Vi er heldige vi som har mulighet til å reise og oppleve forskjellige steder rundt om!

  Tusen takk for koselige kommentarer hos meg!

  Klem Inger G.

  SvarSlett
 3. Blir frisk, kjære Oddi. Jeg har også litt hoste, ikke rart det er vått og kaldt ute. Men trærne har fortsatt bladene sine og når solen kommer ut blir det fantastiske høstdager. Takk for fine feriebilder av Chalki. Siden jeg ikke var på de greske øyene har jeg informert meg på google maps :-)) Jeg ser for meg at det var fantastisk. Jeg er tilbake fra Irland, det er også et land hvor tiden snurrer sakte... defenitivt der hvor vi var i Kerry. Vi møtte veldig mange veldig hyggelige mennesker... Jeg føler meg varm når jeg lese kommentar voran av Inger G. Vi er heldige vi som har mulighet til å reise og oppleve forskjellige steder rund om. Yes!
  Stor klem fra Viola

  SvarSlett