mandag 15. februar 2016

Vinterfiske.


Hele kommunen er preget av at skreien er kommet.  Nå fiskes det utenfor Vesterålen. Søndag? Ikke viktig så lenge været er godt - da er også søndag arbeidsdag disse hektiske ukene.
I går var det travel aktivitet både på land og til havs Fisk tas om bord og senere på land. Noe saltes, noe henges,noe skjæres til filet, mye legges på is og sendes ut av kommunen. Ungene skjærer torsketunger. Det høres andre språk overalt, i vår lille kommune er det flere hundre gjestearbeidere.
Lyset rakk kun til å se de minste båtene komme på land.  De større ligger lengre ut og kommer senere. Jeg sto ei god stund og betraktet livet.  Båtene kom flere i følge, man ser til hverandre, må vite. Men kompis eller ikke; når de nærmer seg kaia, går de gjerne om kapp. Det handler om å sikre plassen i køen for levering. For alle vil sikkert hjem en tur før det bærer på sjøen igjen. 

3 kommentarer:

 1. Veldig spennende Oddi :-) så vakre bilder... hav, klipper med snø og så mange fiskerbåter... torsk,
  tørrfisk. Koker du med tørrfisk... jeg har aldri sett det. Ja, her er de første blomstene på oss, men barna vinterferien og det skal være snø. Kanskje det igjen snø? God uke deg. Kos deg... med hav og fiskebåter. Takk for flotte
  bilder. Klem fra Viola

  SvarSlett
 2. Å nå fikk jeg lyst på fersk torsk med rogn og lever!!! Ja dette er nok artig å oppleve,- et yrende liv rundt dere, ser det ut som.

  Ønsker deg en fin dag videre!
  Klem Inger G.

  SvarSlett
 3. Åhh.så herli å sjå dein fine fesken.som legg der å omtrent sprelle..
  Og no e æ gla for at jeg har en pakke,med ikke foillt så fersk skrei i kjøleskapet :-) Jippi
  men lever det hoppe æ over,får sånn halsbrainn når æ spise det,så det må æ lettverra. Artig å sjå bilder hvor årstia sitt liv vises så godt :-)

  SvarSlett