tirsdag 31. januar 2012

Januar 2012.





Januar 2012 har vært en forunderlig opplevelse for oss på yttersida av Vesterålen. Dag ut og dag inn med et fantastisk lys, netter med måneskinn og nordlys, ikke ett anstendig uvær! Veiene er snøfrie, vi kan gå hvor vi vil uten ski på beina og brøytemannskapene har rolige dager. Fiskerne og arbeiderne på fiskebrukene, derimot, de har det ikke mye rolig! Det er sesong "i værret"! Vi med arbeid som ikke er sesongbasert har kunnet nyte denne fantastiske januarmåneden - jeg håper at også de som virkelig har hatt det travelt, har hatt muligheten til å løfte blikket.
Måtte februar bli likedan!

søndag 29. januar 2012

Naturen former...





- og det er bare fantasien som setter grenser for hva vi kan se når frosten leker seg med rennende vann. Se hva jeg fant på min tur i dag!

torsdag 26. januar 2012

De første solstrålene i 2012...




- viste seg hjemme hos oss sist søndag. Nå går det fort fremover mot sommer, og før vi vet ordet av det, er dagen lengre enn natta. Uansett er vi over kneika nå - sola titter frem på dagen, og om natta herjer nordlyset himmelvelvingen.
Neste milepæl kommer ca 7. mars - da skinner sola på vinduene i stua når jeg kjører hjemmefra før kl. 7 - det definitive beviset på at mørketida er over!

lørdag 21. januar 2012

I dag!




I dag, hvis skydekket holder seg unna, får vi et glimt av sola her på gården! Offiesielt har den være over horisonten noen dager, men så lav at den ikke kommer seg over fjellene her vi bor. Kameraet står klart, termodressen henger i gangen og jeg kjenner at jeg gleder meg til gjensynet.

Når det er sagt, så var det vakkert her for en uke siden også - bildene er fra forrige lørdag. Og mørketiden er full av farger, for den som bare vil se.

God helg!

mandag 9. januar 2012

I natt kan jeg gå hvor jeg vil...



- og det uten hodelykt!. Jeg ser fjellene på Andøya, jeg ser fjellene i Trettendalen - jeg ser langt, selv midt i vinternatta! Fantastisk!

lørdag 7. januar 2012

Æ veit du e dær!


Og nå, når dagen er på sitt lyseste, terger du oss med å farge himmelen rød. Du glimrer, både med ditt nærvær og ditt fravær, ertekrok!

onsdag 4. januar 2012

Det gryr av dag.



Fremdeles er mørket døgnets hersker - slik er det og slik vil det være enda ei god stund. MEN: når det er sagt, så er det faktisk merkbart at det går mot lysere tilder. I morges, da jeg gikk tur, gikk verden fra mørk til blå på en liten time. Og månen hjalp godt til, der den hang over havflata og beviste at en plass der ute, er sola.

søndag 1. januar 2012

Godt nytt år...



...til dere alle. Her har nyttårsfeiringa forløpt rolig, og uten fysiske skader. I morgen venter hverdagen, og på onsdag starter skolene - noe som kan bli en knallhard overgang for familiens ungdommer. Jeg pønsker på hvilke "gjenopplivingsmetoder i forhold til våken tilstand før middag" som kan egne seg? Kanskje en dertil egnet mengde kaldt vann servert fra døråpningen kan være noe? Sikkert effektfullt, like sikkert grunnlaget for en noe dårlig morgenstemning i heimen ;-)