lørdag 25. august 2012

Glitrende Garda.

 Sirmione
 Lazise


Garda

Vi regner ned her i nord, det bøtter ned iskaldt vann over en allerede godt nedkjølt landsdel.  Da er det fristende å hente frem flere sommerminner.
Helt nord i Italia, sør for høye fjell og i nordkanten av store sletter, ligger Gardasjøen som et glitrende smykke. En sjø med en forunderlig grønnfarge, nesten som havet her hos oss enkelte varme sensommerdager.
For de spreke må området rundt Gardasjøen være meget godt egnet for sykkelferie.  Vi andre, som ikke har tatt med oss verken bil eller sykkel, reiser greit rundt med buss og båt.  Det er ikke langt mellom vakre, små byer som omkranser sjøen. 
Vi var innom en del av disse plassene, alle med en blomsterprakt vi her på vår kant av Europa bare kan drømme om.  Et godt tegn på at området har vann nok også til å klare seg gjennom varme sommermåneder. For hett; det var det!
Selv om de vi  har snakket med som har besøkt området, alle har gitt utrykk for sin personlige favoritt blant de små byene, og selv om vi bare har vært i den sørlige delen av sjøen, våger  jeg å si at Sirmione gjorde et helt spesielt inntrykk.  En smal halvøy helt i sørenden av sjøen, og hele byen ligger inni den gamle borgen. På nordspissen av halvøya kan restene av en romersk villa med dertil hørende museum, besøkes. Vel verdt turen, og en sak er klar - de kunne bygge hus i gamledager også.

God helg!

5 kommentarer:

 1. Så nydelige bilder fra en facinerende tur!
  Jeg skjønner godt at du drømmer tilbake, og tar frem minnene....
  Ja høsten kommer for full fart her også.
  Regnet øser ned!

  Ha en fin helg!

  (Kan jeg få komme med en liten bønn?...kunne du gjort om litt på innstillingen ang. ordbekreftelse for kommentarer, tror du? ...det er så utrolig vanskelig å tolke disse ordene- bokstavene...at jeg må gjøre det flere ganger før jeg lykkes...)

  SvarSlett
 2. Jøss, der spratt kommentaren inn - uten ordbekreftelse i det hele tatt! Jaja, men jeg tengte kansje det var en mellomting... hehe
  Flott for meg i alle fall!

  SvarSlett
 3. Hej! Tackför din kommentar! Ser att du har varit ute och rest och jag blir faktiskt så inspirerad att få se alla vackra platser fyllda med historia. Är en riktig hemmakatt.. men med en syl i ändan och väl iväg vet jag att det ger upplevelser att minnas. Så är det med mig.

  SvarSlett
 4. Jeg har aldri vært ved Gardasjøen,men det ser ut til å være en super ferieplass!

  SvarSlett