søndag 30. oktober 2011

Bråmørkt.


Siste helga i oktober er kommet, og klokka er justert til vintertid. Det ble bråmørkt i ettermiddag! Da er det viktig å huske at:
"Det er bedre å tenne et lys enn å forbanne mørket". (Konfucius) Så: tenn lys, både for deg selv og for andre...
(Væren er et av høstens loppisfunn - jeg ramlet for det fårete uttrykket!)


søndag 16. oktober 2011

Æ bei så lat!



Gårsdagen: fint vær ute, til å være inne i!
I dag: bedring å spore, og jeg kom meg ut på en sårt tiltrengt trimtur. Men jeg skal være den første til å innrømme det - jeg har støvler og regnklær, men når det regner på tvers - DA TAR LATSKAPEN MEG!

søndag 9. oktober 2011

Trettendalstrollet.


Hørt om det? Neppe! Men jeg vokste opp med eventyr, mange eventyr, om dette trollet. Det levde her oppe i skogen. Kan ikke huske at jeg noensinne var redd for det, trollet hørte bare til her. Men her, for ikke så lenge siden, fant jeg ene foten til trollet!
Det har vært en tørr sommer, Trettendalsvannet er mindre enn på lenge. Jeg ruslet i vannkanten, og DER, der det til vanlig er vann, der fant jeg en fot...
Jeg kan huske historier om trehodede troll med ett øye på deling, troll som ble til stein når sola rant og Askeladden som kappåt med trollet. Men jeg husker ingen eventyr om troll som hadde mer enn to føtter. Dette innebærer at vi nå har ett "en-fotet" troll humpende rundt. Får håpe det er vennligsinnet!

lørdag 8. oktober 2011

Da var det gjort!



Jeg pakker bort sandalene! God helg!

søndag 2. oktober 2011

Høst.




Det ble så plutselig høst i år. Fra en varm og tørr september, ble det brått både vått og vindfullt. Løvet må gi tapt og skogen blir merkbart mørkere for hver dag som går. Budsjettet for stearinlys øker raskt, møblene på verandaen er båret i hus og de fleste krukkene er tømt. Nå er det ogå slutt på sommertiden på jobb, fra og med i morgen jobber vi en time lengre på ettermiddagen. Greit nok, det.
Fremdeles er det lyst når vi står opp, iallefall enn så lenge. Det er også dagslys igjen når vi kommer hjem på ettermiddagen. Jeg kan ikke si at jeg gruer meg til mørketiden, det er å ta for hardt i. Men det er ingen tvil om at jeg trives best med lyset og litt varme rundt meg...