søndag 23. juni 2013

Midtsommer.






St. Hans ble feiret på tradisjonelt vis, med bål, grillmat, kaffe, vafler og andre godsaker - og så båttur for de yngste, da - kanskje dagens høydepunkt.  I år dro vi ut noe tidligere enn vanlig, og klarte dermed å komme i forkant av regnet ... Men tåka hang nesten helt ned på vannflata, og det var godt at bålet varmet når sola glimret med sitt fravær.

Takk for laget, folkens!

lørdag 22. juni 2013

Sommerlykke!







Når den stolte 5 - åringen "strør" nydelige såpebobler ut over gresset, og jeg heldigvis har kameraet i nærheten! Og når man finner en ny bestevenn - med pels!

tirsdag 18. juni 2013

Nyksund - igjen...

 "Han e´bra svart uti havet!"
 Og dermed var vi plassert, det er langt uansett hvor vi skal.
 Dagens variant av fiskehjell!


 Noen har nok slått seg, stoffremsene er nye av året!
 Butikkvindu, med lysskilt som viser "Open".  Ingen betjening, gå på brygga og betal!
 Noen hjemme?

 Jaja...
 Noen som har tatt helg? Kanskje typen over???

Skogsøya har fått bredd dyna over fjellene. 

I går kveld måtte jeg ha meg en tur ut til denne forblåste plassen.  Jeg så meg rundt etter nye, og gamle, motiver, tok en kaffe og en vaffel på Holmvik brygge, og slo atter en gang fast at når fjellene får brettet dyna over seg, da blir det surt og kaldt for oss som ferdes litt lettkledd ute. Og dermed ble turen noe kortere enn den normalt ville blitt.
Men: hadde jeg gitt meg igjen litt til, eller ruslet opp på øya (huttemegtu!!!) for å fotografere, så ville jeg sett Kongeskipet Norge med to kongepar ombord ankre opp rett utenfor, og de kongelige få omvisning av lokal kunstner.
Godt at det er flere som lar seg fasinere av Nyksund.

søndag 2. juni 2013

Titt - tei!

Kl. 00:26 natt til 1. juni 2013.

Jeg sitter her, letter sjokkskada, tenk at vi skulle få sommer! Bortimot 30 grader, og det i mai, er ikke noe som hender oss så ofte.  Jeg satser imidlertid på at det er sommeren 2012 som nå har blitt levert, den dukket nemlig aldri opp nevnte år.  Sommeren 2013 håper jeg at vi har til gode, og at den blir levert fra cirka St. Hans og til medio september. Og ja: jeg vet at mai har vært en tøff måned mange plasser i landet vårt: her har vi være forskånet for både regn og flom. En vennlig tanke sendes  til alle dem som har fått så mye ødelagt både av "nedover- og bortovervann".