onsdag 30. mai 2012

Æ ska slutt å syt...




- æresord! Noen har det verre, selv innenlands (og da skal det i rettferdighetens navn nevnes at det er mange på kloden som sliter med adskilling være ting enn sommersnø!)

Når det er sagt: nu e æ skitlei av dette været!

mandag 28. mai 2012

Pinse.




Hva er det med pinsen? Eller, rettere sagt, pinse - ria? Dette ufordragelige fenomenet som liksom bare må levere ufyselig vær til oss nordboere.  
Jeg har i frisk minne den første våren jeg tilbrakte i Alta - våren 1984. En vår helt "mot normalt", som Leif Juster ville sagt det.  Det var mulig å sykle rundt i bygda i shorts 1. mai, og vi lå på svabergene ved Altafjorden og leste til årsprøver og eksamer - ikke normalt overhodet!
Så kom pinsa - og da var vi kommet til første helga i juni.  Jeg pellet meg ut av senga og dro fra gardinene på soverommet.  Hva skuet mine øyne? Jo, ved naboblokka på Nyland sto påskeliljene fint i blomst, men det var bare selve blomstene som kunne ses... Resten var innhyllet i et snehvitt lag av nattas nedbør... Jeg? Jeg dro gardinene tilbake i "nattstilling" og gikk til køys igjen!
Riktig så ille var det ikke her i går, men hiv og hoi for noen elinger...

lørdag 26. mai 2012

Nå kan sommeren bare komme.






1.  Fordi vi er leie av vått og kaldt vær.
2. Fordi sommersjalene er ferdige - opptil flere stykker av dem.


God helg!

lørdag 19. mai 2012

Selskapssyk?



Et underlig ord! Hvis vi tar utgangspunkt i at mennesket er født sosialt, hvordan kan vi da finne på å knytte ordet "sykdom" til behov for og ønske om andre mennesker?

Når det gjelder avocado-planter er jeg mer i tvil.  For flere år siden plantet jeg en avocadostein, og det tok bortimot evigheter før den spiret.  Når det først skjedde noe, så skjedde det fort.
For kort tid siden la jeg to avocadosteiener i vann, lot dem ligge noen dager og la dem så i mold, med plast over, nøyaktig samme fremgangsmåte som sist.  Og så gjorde jeg meg noen tanker om hvorvidt det var sannsynlig at jeg ville få planter på denne siden av september.

Derfor måtte jeg sperre opp øynene da jeg satt ved frokostbordet noen dager senere og så at det var to skudd i potta! Så fort! Kanskje trives de også best sammen med andre?

fredag 18. mai 2012

Vel overstått!

 Her kommer hordene...

 ... og i etterkant "ryddegjengen" -
de som samler på russekort!

Tradisjonen tro endte russetoget opp i parken -
med russetale. Gratulerer, og lykke til videre! 

Til lykke med gårsdagen! Her er vi strålende fornøyde - det var oppholdsvær og tosifret på gradstokken da barnetoget gikk.  Vi fikk endatil solgløtt! Familiens russ er trygt ankommet familiens bolig i vel behold - nå soves det ut etter noen heftige døgn. Mor senker skuldrene og tenker: "Vel overstått, for denne gang..." 

Og nå er det bare tre og ett halvt døgn til sola starter "den lange arbeidsdagen", og jeg igjen kan jakte på bilder av midnattssola... Gleder meg!

fredag 11. mai 2012

Minner.









Nå jukser jeg litt, og dermed basta! Ute er det 2 grader pluss, yr.no truer med frost - vi er snart midt i mai... Vel: Min metode: Jeg leter frem sommerbilder! God helg (og husk ullklær - iallefall i form av sommervotter)!

onsdag 9. mai 2012

Detaljer.










Detaljer fra ei kveldsvandring på gammel grunn - noen som kjenner seg igjen?

lørdag 5. mai 2012

!???????!! 2


I rekka over snedige husvegger i Vesterålen, herved presenteres:
opptil flere mulige grunnlag for undring, men: 2 stk lekre, nye (?) ytterdører? Hvem? Og: HVORFOR? 
Og: hvor er stigen opp til trappa, slik at det er mulig å gå på kvisten?

fredag 4. mai 2012

Godt håp for årets avlinger!

 Snøbyge 3. mai.

Fjæra kl. 0830 4. mai 2012

Dersom jeg skal tro på gamle ordtak  (og det bør jeg kanskje?), så lover det godt for årets avlinger. " Mai kulde gjør bondens lader fulde", sa de før i tiden.  Stemmer det, så er det bare å bygge ut lagerkapasiteten!

Så får det våge seg at jeg blir litt småforvirret når jeg observerer Vegvesenet gjennomføre teknisk kontroll, inkludert dekk, for hvordan i himmelens navn skal man vite hvilke dekk man trenger i løpet av døgnet? Jeg har ikke mer enn en bil, og enn så lenge er det piggdekk som gjelder.  Selv om jeg håper at sommerdekkene kommer på i løpet av helga, så tar jeg foreløpig ingen sjanser.  Sorry, dere som sliter med svevestøv, men slik er det bare.

God helg!

onsdag 2. mai 2012

Blått.


Trenger jeg si mer? Verden er blå, i mange nyanser, men blå!

tirsdag 1. mai 2012

Dagens "logopedøvelse"...





Jeg nynner og synger på en sang - sammensatt av 2 - i anledning dagen.  Det er IKKE helt enkelt (sant å si er det vanskelig!), men litt skal man jo ha å bryne seg på.  Og været frister ikke til uteværing.

Den starter som så:
"Kom mai, du skjønne milde"

Og fortsetter:
"Det snør, det snør. Tiddelibom"

"Og la ved bekk og kilde"

"Det er det det gjør. Tiddelibom"

og så er det bare å fortsette!

Ta frem sangboka, etterstreb korrekte melodier og lykke til!