søndag 25. desember 2011

"Hvit jul"...





Jeg nevnte visst at det var lite hvit jul å spore her på yttersida... Vel, i går ettermiddag, rett før jula ble ringt inn, gjorde naturen selv et lite forsøk på å ordne opp i akkurat det... Nå venter vi på Cato, som sikkert vil sørge for at det lille, hvite forsvinner. Jaja, langsomt er det ikke!
Ellers går julelivet sin vante gang, både i huset og i nissebyen. Noen sover, noen ruller og noen synger, noen sleper juletre og noen leverer pakker - juleliv på sitt beste.
Og i går dukket nissen (eller noe lignende) opp på verandaen. Med nesen (som han forøvrig klaget på lignet på Michael Jackson sin) klistret mot kjøkkenvinduet, forårsaket han både hyyyl (min datter) og latter (meg)! Han var attpåtil så frekk at han, på frisk nordnorsk, lurte på "kor i hel... grøten var"??? Men da vi kunne tilby grøt, klaget han over at han var så mett. For en type ;-)
Nyt julefreden, folkens. Her tenner vi lys, venter på været og trøster oss med at taket er tett!

lørdag 24. desember 2011

God jul!



- til dere alle. I går kveld senket julefreden seg, deilig! Ute er det plussgrader, regn og vind - ikke mye "white christmas" å spore. Vel, akkurat det er det lite å gjøre med, og inne er det jul i hele huset.
Nå skal jeg snart se om det kan være en mulighet å få tørnet 2 ungdommer til frokost. Så er det 3 nøtter til Askepott, lystenning på kirkegården mens pinnekjøttet damper og derfra tar tradisjonene hele styringa.

Ha ei fredfull jul, alle sammen!

mandag 19. desember 2011

Julelukt.


Jeg MÅ bake pepperkaker, ikke nødvendigvis for å spise, men for å lukte! Nå er ungene blitt så store at de, for første gang, ikke deltok i kjevlingen. Men pepperkakedeig måtte jeg gjemme til dem, det hører adventa til.
Sviblene står i kjelleren, og når de, i kombinasjon med pepperkaker, klementiner og pinnekjøtt, dufter i heimen: DA er det jul!

fredag 16. desember 2011

All verdens gode intensjoner!


Se her! Julekortene er kjøpt. Vakre er de også. Og så blir det likevel slik at de fleste får julebrev skrevet på datamaskinen i år også... Jaja, til neste år skal jeg igjen starte tidligere - er det ikke det jeg skal hvert år?

onsdag 14. desember 2011

Advent.





Travle dager. Rart hvordan enkelte forberedelser er lystbetonte, mens andre oppleves som "et nødvendig onde". Jeg er ikke, og kommer aldri til å bli, glad i vasking! Baking, derimot, er greit - iallefall så lenge dagen er avsatt til nettopp det. Pynting er kos..., når alt det andre er ferdig.
Jeg er heldig som har feriedager til gode, og dermed kan få gjort en del på dagtid.
Ellers undrer jeg meg over hvorfor julestjernene skal være rosa i år og hvorfor orkideer blomstrer på denne tiden av året? I går kveld så jeg plutselig at en av dem hadde satt knopp på en særdeles bøyd stengel, klistret inn mot vinduet mot nord. På jobb blomstrer en som har levd det siste halve året uten jord, med begrenset med vann og relativt store mengder kald kaffe??! Forstå det den som kan...
Det er ei uke til sola snur (viktig for oss nordboere), adventsstjerner lyser i vinduene og nå lukter det nystekte hvetebrød fra kjøkkenet... fin dag, folkens!

fredag 9. desember 2011

Så var det ikke mørkt lengre...




...verden ble blå, og vakker! Etter ei heftig tid, med plaskregn, lynnedslag som satte modem ut av drift og mye arbeid - så får vi dette... Fantastisk! Orkideen blomstrer med lilla blomster, nesten slik at jeg skulle tro den visste det er advent, fullmånen farger verden blå og jeg har feriedager som skal avvikles. Dette kan bli ei fin førjulstid.
Klarer jeg å få tak i en liten pakke smør, så skal det bli hjemmelagede havreflarn her i huset, da vet jeg flere som blir fornøyde. Dumlemuffins må det vel også ekte smør til, ellers tror jeg det skal gå krute godt med margarin til det meste.
Jeg får forske, og satse på at det ordner seg. Enn så lenge skal jeg nyte fullmånen!