søndag 25. september 2011

Sist helg






- besøkte vi denne karen. En mann vi er veldig glade i. Han er like gammel som min datter, men mye større. Han stiller ikke store krav til verken klær eller sko. Utsikt derimot, det må han ha. Han har også en kvinne i ryggen, som så mange andre menn. Og for ordens skyld: du trenger ikke billett for å hilse på ham, men jeg falt for billettskiltet til Bø bygdemuseum, som ligger i umiddelbar nærhet til Mannen fra havet.

lørdag 24. september 2011

September i nord.






September er fra gammelt av kjent som "en måned med stabilt godt vær" her hos oss. Det kan, når sant skal sies, være en sannhet med opptil flere modifikasjoner :-)
Når det er sagt, så stemmer det så langt for 2011. Se og nyt! God helg!

søndag 18. september 2011

Hva gikk galt?


Det dukket opp "en liten blindpassasjer" midt i blomkarsen... Neppe tilsiktet, men den har krevd sin plass og stråler så vakkert - så der får den stå. Ikke match i FARGER??? Blåser jeg i!

søndag 11. september 2011

Utsikt mot øst.





Her kommer, etter løfte - utsikt fra det jeg regner med er der BirtH har klatret opp en etasje og speidet etter bjørn mot russegrensen. Observasjonstårnet på 96høyden i Pasvikdalen, tidligere forbeholdt Forsvaret, er nå åpent for oss alle. Og: dagen før vi var der i sommer ble det fra tårnet observert bjørn i skogen... Vi var ikke så heldige :-)
Denne utsikten over mot Russland og Nikel gir grunnlag for mange refleksjoner. "Den kalde krigen", murens fall i 1989, ulikheter i levevilkår og det faktum at elva midt i dalen var, og er, mye mer enn ei elv som deler en dal.

lørdag 3. september 2011

Kreative folk.






Kreativitet kan gi seg mange utslag! Her er noen eksempler fra sommerens rundtur i det høye nord - servert uten ytterlige kommentarer...