lørdag 26. februar 2011

Jeg kunne ikke dy meg -



Huset trenger absolutt en helgevask, det blir IKKE i dag. Så kom jeg over denne dama her, og da slo det meg at noen har utviklet mer effektive metoder for renhold enn andre!


Se og le! God helg!

onsdag 23. februar 2011

Maritimt? Her på gården?

Fatter ikke hva det snakkes om?!? VærHANE - hva er det? Værbåt er tingen!

tirsdag 22. februar 2011

Søndagstille i værret.




Eventyrlig vinterfiske! Aktivitet døgnet rundt, folk på havet og folk på land for å berge sesongen og verdiene. Så kom søndagen, og vi tok med kameraet og rusla litt i værret. Søndagsstille? Ikke helt. En og annen tungeskjærer, en og annen båt på landtur, folk på brygga, trailere klar for lasting - det blir nok ikke riktig stille på en del uker ennå. Og godt er det, både for folk på havet og folk på land. Og på hersjene henger det fisk - kystens katedraler er i ferd med å få tette vegger igjen. Det er sesong i værret!

søndag 20. februar 2011

I natt mens vi sov...






- har noen rusla over markene her, oversett de nedsnødde gjerdene, tatt snøskavlene mellom gang- og sykkelstien og veien i ett byks, passert veien og rusla nedover myra...

Det er synd at vi nesten aldri får sett dem, og godt at vi ikke treffer dem på veien. De er tross alt store, og de har særdeles dårlig kunnskap om trafikkreglene!

mandag 14. februar 2011

Godvær i vente!


Sjekka yr.no - og fant til min store glede en hel uke med godvær! Fantastisk; måtte prognosene slå til. For nå blir dagene merkbart lysere, og batteriene lades. Og jeg er jammen ikke sikker på om det er slik at sola faktisk varmer fysisk..? Psykisk varmer den iallefall, det er hevet over enhver tvil!
Og når dagene blir klare og lyse, så kommer gjerne bonusen på kvelden. Var ute og gikk tur ganske sent i går, men måneskinnet gjorde det slik at jeg kunne gå på skogsveier uten å bringe med ekstra lys. Jeg så alle fjellene klart og oppi alt flammet nordlyset over himmelen. Det var rett og slett vakkert!

onsdag 9. februar 2011

Trekkfullt på mark!


I går morges våkna jeg, lettere i ørska, og tenke: "Svarte! Det er alt for tidlig i dag også!" Så jeg holdt øynene lukket, konsentrerte meg om å finne roen og nøt varmen under dyna. Enn så lenge - for med et brak gikk det opp for meg at det snødde faktisk inn i senga mi. Slik blir det når jeg klistrer senga inntil veggen under vinduet, lar vinduet være åpent og sover bedre enn gjennomsnittet, slik at jeg ikke våkner av at det er nord - norsk vinter av den gode, gamle sorten ute.
Opp i et vanvidd, rist snøen av dyna, bruk hendene til å måke ut den snøen som ligger i vinduskarmen, og konstatere at joda, det trengs skift av sengetøy. Og ja, det ble tidlig i går også, og NÅ lengter jeg etter sommeren!

lørdag 5. februar 2011

Ikke mye jevnt fordelt...


I min stue befinner det seg - blant mye annet - en julestjerne fra 2009 og en julestjerne fra 2010. Her om dagen tok jeg en nøye kikk på disse 2 plantene (eller restene av de to plantene, for å si som sant er!)
Det er med dem som med mye annet her i verden; det er mye som ikke er jevnt fordelt... Men egenart har de, og ikke om jeg kaster dem ut. For så lenge det er liv, er det håp. Så tenkte jeg videre: hva om jeg hadde hatt muligheten til å sette dem sammen til en plante, ville jeg gjort det? Tror ikke det, til tross for at jeg da kunne hatt en "perfekt" julestjerne. Kanskje skal jeg plante dem sammen i ei større potte, og fryde meg over at de supplerer hverandre?

torsdag 3. februar 2011

Som det varmer!





Et litt uventet jobbskifte, med masse utfordringer som jeg ikke klarte å si nei til. Etter mange år i samme sektor, riktignok med noen skifter i tjenestested, kom det er mulighet som jeg kjente at jeg ville gripe. Litt skal jeg våge i livet mitt...

Da varmer det med hilsen fra den arbeidsplassen jeg forlater. En gjeng som jeg vet vil klare brasene, og som sporty stiller opp for meg og hverandre. Og midt i det hele, ei lita trollkjerring som jeg har fått klar beskjed om bærer mitt navn. Kanskje et aldri så lite hint?