onsdag 14. juli 2010

Godt vær ute...


...til å være inne i! Plutselig gikk det fra galt til verre, og nå er bøker, pc, tv og aviser gode å ha. Det går store mengder kaffe, ene tenåringen er rastløs og den andre har gått i dvale. Mor i huset kjente plutselig lyst til å ta fatt på sølvpuss! Men: slikt gjøres rett før jul, og jeg pusser ikke sølv i utrengsmål. Ikke annet som trenger puss heller, for den slags del. Kanskje skulle jeg vaske noen gulv? Rydde et skap? For å rydde kvisten trengs det godvær, og godt mot, så det gjør jeg ikke i dag heller!

mandag 12. juli 2010

Blått.






Jeg er glad i mange farger. Den ene dagen er grønn og den andre er lilla, innimellom er det rødt og sort (greit, sort er ikke farge, men dog...) som gjelder. Likevel, blått har alltid fulgt meg, både i klær og i keramikk. I tillegg er jeg veldig glad i det blå lyset som hører oss til, både i mørketida og i sommernatta. Sist natt var hele verden her ute blå, minst like blå som en mørketidsdag kan være. Vakkert, vanskelig å formidle og nesten litt trolsk.



Nytt tilskudd til nordnorsk fauna.


Jeg skal ikke nekte for det, ikke engang forsøke å nekte for det: Øynene mine spratt opp og tankene gikk i surr! Hva gjør denne her ytterst i Vesterålen? OK, hadde vi møtt "orginalen" ville nok undringen vært enda litt større ;-)

søndag 4. juli 2010

Sist natt, ca kl. 1.






- endelig! Og på høy tid, for nå er det ikke lenge til midnattsola takker for seg for denne gang. Mens havskodda pakket fjellføttene inn i gråe ullsokker, og mer enn ett gammelt fiskevær var helt usynlig i alt det grå - der var hun! Nord i havet, sta og stolt, og hevet over alt det grå. Slike sommernetter er ikke til å sove bort!

lørdag 3. juli 2010

En uke til ferie...



- og jeg kjenner at det skal bli godt. Noen late uker med andre opplevelser. Da jeg kom hjem igår etter endt arbeidsuke, tok jeg en god titt på trappa mi, og så tenkte jeg: "Yes! Det er sommer!" Alt i naturen her er så sent i år, men pynting av inngangspartiet hører sommeren til. Og det tar jeg etter kalenderen, ikke etter gradstokken :-)